Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Policisté naháněli řidiče v ukradeném luxusním autě

Policisté v Královéhradeckém kraji v minulých dnech zajistili tři ukradené luxusní automobily. Dva jejich řidiče zatkli, třetímu se podařilo uprchnout. Ve dvou případech byla vozidla ukradena v Rakousku a zřejmě směřovala do Polska. Třetí vůz byl ukraden ve Zlíně. Auta se vrátí jejich majitelům.

V prvním případě policisté v Nové Pace na Jičínsku zajistili na silnici I/16 v Rakousku ukradené Audi A4. Auto řídil osmadvacetiletý Polák, na kterého byl již dříve v Německu vydaný evropský zatýkací rozkaz. "Po zadržení skončil v policejní cele a následně ve vydávací vazbě, odkud bude předán do Německa," uvedla mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková. Trestní řízení bude vedeno v Rakousku.

Druhé v Rakousku odcizené auto Audi A4 policisté vypátrali v Hradci Králové. Jeho řidič s ním po silnici I/33 směřoval do Polska. Po krátkém pronásledování policisté vozidlo zastavili u odbočky na Předměřice nad Labem. "Při předkládání dokladů řidič ale náhle zařadil zpátečku a začal couvat. Při tom srazil jednoho z policistů, který naštěstí neutrpěl žádné zranění," uvedla mluvčí.

Hrozí mu šestiletý trest

Následně řidič ujel a policie auto našla odstavené na okraji Hradce Králové. Případ policie vyšetřuje jako násilí proti úřední osobě, za což řidiči v případě odsouzení hrozí až šest let vězení. Krádež vozidla řeší rakouská policie.

Ve Zlíně ukradený mercedes v hodnotě tří milionů korun policie vypátrala u Jaroměře na Náchodsku. Při pronásledování jel řidič mercedesu přes obce a města rychlostí až 160 kilometrů v hodině. Nebezpečně předjížděl a také se bočně střetl s projíždějícím osobním autem.

Nakonec řidič auto zastavil a dal se na útěk. Policisté jej dopadli. Protože na muže již byl Okresním soudem v Trutnově vydán příkaz k dodání do vězení pro předchozí trestnou činnost, převezli ho policisté do nejbližší věznice. Při jeho výslechu vyšlo najevo, že ve vozidle s ním jel ještě další muž. Toho policisté následně vypátrali na Náchodsku. "Trestní řízení s oběma zadrženými muži povedou zlínští policisté," dodala mluvčí.

Autoři | Foto KŘP HK

Štítky ČR, Polsko, Rakousko, kriminalita, automobilová, Královéhradecký, AUDIO, policie, Zlín, Královéhradecký kraj, Německo, Audi A4, Mercedes-Benz, Hradec Králové, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté naháněli řidiče v ukradeném luxusním autě  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.