Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

U D11 u Chlumce zasahoval vrtulník u muže uštknutého jedovatým hadem

Královéhradečtí letečtí záchranáři dopoledne v blízkosti dálnice D11 u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku přebírali do péče chovatele, kterého uštknul jedovatý had. U dálničního nájezdu vyzvedli z osobního auta jednapadesátiletého muže. Podle prvotních informací ho uštknula exotická zmije paví. Vrtulník chovatele přepravil do specializované pražské nemocnice.

„V 10:40 jsme na operačním středisku přijali od záchranné služby informaci, že k nájezdu na 68. kilometru dálnice D11 letí vrtulník pro uštknutého muže, kterého manželka z domu převážela autem do nemocnice," uvedla hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle ní kvůli urychlení převozu do nemocnice, se záchranáři už na cestě s ženou domluvili, kde si zraněného muže do vrtulníku převezmou.

Případem se začala zabývat policie. Policisté z obvodního oddělení Chlumec nad Cidlinou mají prověřit, za jakých okolností byl muž uštknutý. „Budou zjišťovat i to, zda se nejednalo o hada, na kterého je potřeba mít speciální povolení a jestli ho chovatel když tak měl," dodala mluvčí. Policie o případu informovala krajskou veterinární správu.

Zmije paví žije v jižní a střední Asii a také na Blízkém východě. Patří tam k nejjedovatějším hadům.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky neštěstí, příroda, zranění, Královéhradecký kraj, zmije, chovatel, Dálnice D11, jedovatí hadi, Chlumec nad Cidlinou, nemocnice, Asie, Blízký východ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U D11 u Chlumce zasahoval vrtulník u muže uštknutého jedovatým hadem  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.