Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníci v Hradci se nenudí, během dvou dnů řešili na tři sta událostí

Hradečtí strážníci to o uplynulém víkendu neměli jednoduché. Museli řešit skoro tři stovky případů. A co řešili nejvíc? Asi noční klid. Zatímco jedni chtěli spát, další si chtěli dlouhé teplé letní večery užít pořádně. . . A hlasitě.

A zatímco pro jedny byla hudba a povyk zábavou, jiné obyvatele to rušilo. Nejednou tak volali rozčilení a rozespalí lidé strážníky, aby sjednali pořádek. A lehké to neměli strážníci ani s řidiči. „V pátek ve dvě ráno zastavili strážníci řidiče vozidla, které nesvítilo. Test prokázal přítomnost návykové látky. Řidič si podle vlastních slov vzal omamnou látku zvanou koule,“ uvedla mluvčí města Eva Kněžourová.

Strážníci na místo přivolali své kolegy od státní policie. A nebyl to jediný případ. O pár hodin později totiž došlo ke střetu osobáku s vozidlem MHD. „Při střetu byly lehce zraněny tři osoby,“ informovala Kněžourová. Mezi dalšími případy byl například opilý účastník akce Dne Labe nebo klasická barová potyčka.

Trochu nevídané bylo, že v ní šlo o ženy, nikoliv o muže. „Podle výpovědi se před barem žena zasmála a opilá dívka ji uhodila do obličeje,“ vysvětlila mluvčí. Podle mladé dívky se jí žena vysmívala a rozhodla se to vyřešit po svém. 

A došlo i na velmi emotivní příběh, když si hlídka městské policie všimla ležícího muže, který se pořezal na předloktí, břiše a krku. Údajně byl ve špatném stavu, jelikož ho opustila manželka s dítětem. Na místo zavolali strážníci záchranáře a muže, který naštěstí nebyl zraněními v ohrožení života, předali do péče zdravotníků.

O víkendu navíc došlo i na zvířata. „Během víkendu pak strážníci do útulku převáželi i několik zatoulaných psů, odchytávali jednu andulku a z přední masky vozidla vyprošťovali zaklíněného zajíce,“ zakončila Kněžourová.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky strážníci, Hradec Králové, nehoda, opilost, Labe

Strážníci v Hradci se nenudí, během dvou dnů řešili na tři sta událostí  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.