Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sliboval výhodné zhodnocení peněz, od klientů vylákal 65 milionů

Královéhradečtí kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání dvaapadesátiletého muže z Trutnovska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu podvod. Muž měl od ledna 2008 do ledna 2017 vylákat z desítek klientů 65 milionů. Podvedeným slíbil zhodnocení jejich financí na akciových trzích.

„Od počátku věděl, že slibovanému zhodnocení ani vrácení jistin nebude schopen dostát, kdy tímto jednáním celkem 41 poškozeným způsobil škodu přesahující 65 milionů korun,“ řekla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Muž před podvedenými vystupoval jako úspěšný investor na burzách nebo obchodník s cennými papíry. Aby zvýšil svoji věrohodnost, vystavoval poškozeným směnky a prezentoval se jim rovněž svým majetkem, kam patřila například dvě luxusní vozidla či stádo s daňky. 

„Poškozeným vědomě nepravdivě tvrdil, že jejich peníze zhodnotí na celosvětových burzách obvykle s výnosem od 7,5 procenta do 25 procent ročně. Muži je kladeno za vinu, že tyto finanční prostředky investoval na burze pouze zčásti, částečně si je ponechal pro svoji potřebu nebo je použil na vyplacení dalších klientů,“ dodala mluvčí.

Zapůjčené peníze ve slibované výši nezhodnotil a půjčky nevrátil. V průběhu vyšetřování tohoto případu policisté zjistili, že proti obviněnému je vedeno insolvenční řízení, ke kterému přihlásilo své pohledávky přibližně 40 věřitelů.

„Muž nepopírá způsobenou škodu, avšak rozporuje, že by se uvedeného jednání dopustil s podvodným úmyslem. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let,“ uzavřela Burýšková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, peníze, Trutnovsko, miliony, burza, okres Trutnov

Sliboval výhodné zhodnocení peněz, od klientů vylákal 65 milionů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.