Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík kouřil jointa na schodech u hotelu Černigov, pod sebou měl navíc půl kila marihuany

Dva mladíci před včerejší půlnocí posedávali na schodech u hotelu Černigov, pod nimi leželo půl kila konopí. Policistům se jeden z nich přiznal, že je jeho. Jedná-li se o marihuanu obsahující THC, hrozí mu až rok vězení.

Nevhodný způsob jak zakončit den si včera vybrali dva mladíci v Hradci. Krátce před půlnocí seděli u hotelu Černigov na schodech, pod kterými leželo v tašce půl kila marihuany. Specifický zápach konopí zaujal policejní hlídku, jež oba mladé muže kontrolovala. Jeden z nich se přiznal, že před příjezdem strážníků vykouřil jointa.

Oba dvaadvacetiletí muži popřeli, že u sebe mají další návykové látky. „Vzápětí si však policisté všimli tašky ukryté pod schody. Po rozevření v ní našli 0,5 kg zelené rostlinné sušiny, uzavíratelné plastové sáčky a digitální váhu,” popsala mluvčí policie Iva Kormošová. Mladíci se k tašce nejprve neměli, po chvíli ale jeden z nich přiznal, že je jeho. Mladý muž uvedl, že dostal marihuanu místo splátky dluhu od svého známého a má ji pro vlastní potřebu.

Strážníci oba mladíky převezli na obvodní oddělení, kde podali vysvětlení. „Policisté sušinu zabavili, předali ji ke znaleckému zkoumání a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek,” dodala Kormošová. Pokud znalci zjistí, že se opravdu jedná o konopí obsahující THC, bude muži hrozit jeden rok za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky marihuana, konopí, omamné látky, mladík, hotel Černigov, tráva, THC, hotel, Černihiv, schodiště

Mladík kouřil jointa na schodech u hotelu Černigov, pod sebou měl navíc půl kila marihuany  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.