Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pokud vaši chatu vykrade lupič, rozhodně do ní nevstupujte

Policisté opět vyráží na pravidelné obhlídky osamocených chat a chalup. Například na Trutnovsku se vydali do terénu. Zjišťují jak majitelé dbají na zabezpečení svých objektů a zda případně nějaký z nich není narušen.

Myslet na zabezpečení svých nemovitostí, ať už jde právě o chatu či chalupu, nebo samozřejmě byt i rodinný dům, se určitě vyplatí. Ze statistik vyplývá, že zloději do nemovitostí vnikají přes vstupní dveře, balkon nebo okny. Otevřená ventilace i mikroventilace může být pozvánka pro nezvaného návštěvníka, kterému v takovém případě postačí jen velmi krátký čas k překonání takto nezajištěných oken. Neuzamčené a pouze zabouchnuté dveře pak lze překonat do pěti sekund, proto je důležité jejich zamykání.  

Policisté znovu připomínají pár zásad, jak ztížit zlodějům jejich práci. Radí, aby majitelé chaty nebo chalupy nikdy neupozorňovali na svou nepřítomnost na sociálních sítích a nechlubte se ve svém okolí odjezdem z domova. "Nastavte si kontrolu nad svým domovem se sousedy, kteří Vám na něj dohlídnou, pravidelně vybírají poštovní schránku a zalévají květiny," radí v tiskové zprávě policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Určitě by majitel neměl zapomenout uzamknout všechny vstupy, zavřít okna, klíče by neměl nechávat volně dostupné. Pokud po návratu domů majitel zjistí,  že se k němu někdo vloupal, nikdy by sám neměl vstupovat dovnitř. Pachatel může být ještě na místě a majitel můžete znehodnotit případné stopy. Je potřeba ihned volat linku 158.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, kontrola, chata, chalupa, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud vaši chatu vykrade lupič, rozhodně do ní nevstupujte  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.