Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kradl v obchodních domech a ukrýval se před policií. Prozradila ho hádka s přítelkyní

Hradecká policie včera ukončila vyšetřování případu dvou krádeží, ze kterých je podezřelý pětatřicetiletý muž z Pardubicka, který byl navíc v podmínce. Pokusil se ukrást třeba kilo hovězího roštěnce, téměř dvě kila hovězí svíčkové nebo půl kila rump steaku. Soudce ho poslal ho do vazby.

„Muži je kladeno za vinu, že v polovině srpna v jednom pardubickém obchodě odcizil zboží za více jak 1200 korun. Tři masové rolády, sáček na přezuvky a 48 kusů sladkých tyčinek si dal do tašky a prošel přes pokladní zónu bez zaplacení,“ sdělila mluvčí policie Iva Kormošová.

Krádeže si všimla prodavačka, která za zlodějem vyběhla. Náhodní chodci se dokonce pokusili muže zastavit, to se jim nepovedlo, tašku s odcizeným zbožím ale lapka odhodil a utekl.

Při druhé krádeži si chtěl přivlastnit např. kilo hovězího roštěnce, téměř dvě kila hovězí svíčkové, půl kila rump steaku, patnáct balení baterií, dva holicí strojky a další věci. Vše za téměř 8 tisíc korun.

Druhý případ se stal o týden později v jednom hradeckém obchodním domě. „Zboží, které si průběžně naložil do nákupního vozíku, ve zkušební kabince přendal do přineseného batohu. S lupem se vydal k pokladnám, kde na něho již čekala ostraha. Muž si jí všiml, zalekl se, vrátil se do kabinky, kde zboží narovnal zpět do nákupního vozíku, který tam zanechal,“ popsala pokus o krádež mluvčí. Ostraze, která ho zastavila, se k pokusu o ukradení věcí přiznal.

Přivolaná hlídka muže zajistila a převezla na služebnu, kde mu policisté sdělili podezření z krádeže. Poté ho propustili na svobodu. Jelikož se ale vyhýbal dalším úkonům, státní zástupkyně na něho vydala příkaz k zadržení. 

„Muž na sebe upozornil sám, když se se svou přítelkyní v pondělí (29.10.) krátce po poledni v garáži v Pardubicích, kde přebýval, hádali tak, že z důvodu obavy o zdraví náhodný kolemjdoucí zavolal na linku 158. Přivolaní policisté ho ztotožnili, zadrželi a převezli do policejní cely, odkud včera odpoledne putoval k soudu,“ dodala mluvčí. Od soudu zamířil do vazby.

Obou krádeží se dopustil i přesto, že byl na začátku června Okresním soudem v Pardubicích odsouzen k podmíněnému čtyřměsíčnímu trestu odnětí svobody. Jelikož se obdobného trestného činu dopustil v posledních třech letech, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

Autoři

Štítky Policie ČR, krádež, vyšetřování, hovězí, policie, Pardubický kraj, Pardubice

Kradl v obchodních domech a ukrýval se před policií. Prozradila ho hádka s přítelkyní  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.