Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové upraví provozní dobu. Zájem o vakcinaci klesá

Očkovací centrum Fakultní nemocnice (FN) Hradec Králové kvůli klesajícímu zájmu o očkování upraví od pondělí 21. února provozní dobu. Nemocnici změna umožní snížit počet zaměstnanců, kteří se na očkování podílejí. Novinkou bude, že v provozní době očkovacího centra bude možné i očkování bez předchozí registrace, informoval dnes ČTK mluvčí hradecké FN Jakub Sochor. Do současnosti centrum podalo více než 230 tisíc dávek vakcíny proti covidu-19.

"Zatímco na začátku ledna jsme v pracovních dnech podávali zhruba 600 dávek vakcíny proti covidu-19, nyní je zájem několikanásobně nižší a nadále zvolna klesá. Nyní podáváme zhruba 100 dávek vakcíny denně. V nové provozní době počítáme i s vyhrazeným prostorem pro aplikaci nové vakcíny Nuvaxovid (od firmy Novavax), která by měla být k dispozici v nejbližší době, pro zájemce, kteří dosud nebyli očkováni," uvedl vedoucí očkovacího centra FN Hradec Králové Pavel Kosina.

Očkovací centrum bude v provozu v odpoledních hodinách v přízemí Pavilonu interních oborů každé pondělí a pátek od 15:30 do 19:30. Ve středu, čtvrtek a pátek bude zajištěno očkování dopoledne v Pavilonu profesora Bašteckého od 8:00 do 14:00 a v úterý se budou i nadále od 14:00 do 19:00 očkovat děti ve věku pět až 11 let v budově Dětské kliniky FN Hradec Králové. Nemocnice bude také každý měsíc vypisovat minimálně jeden víkendový termín na očkování.

"Ačkoliv provoz očkovacího centra omezujeme, chceme zájemcům o očkování nabídnout možnost očkování v čase, který jim vyhovuje, ať se jedná o dopoledne, odpoledne či víkend," uvedl Kosina. Podrobnější informace o provozní době centra budou od pondělí na www.fnhk.cz, kde je i odkaz na rezervační systém.

V kraji se očkuje proti covidu na 11 místech a v ordinacích praktických lékařů. Očkovací místa provoz průběžně upravují podle zájmu o očkování.

V kraji, který má zhruba 548 000 obyvatel, bylo dosud spotřebováno 894 688 dávek vakcíny proti covidu-19, za čtvrtek to bylo 636, přičemž například ve stejný den 3. února to bylo 1099. Prvních dávek zdravotníci v regionu dosud podali 352 695, druhých 334 166 a posilujících, třetích dávek 207 827.

Epidemie koronaviru v Královéhradeckém kraji v poslední době slábne. Incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, dnes v kraji klesla na 1 104 ze čtvrtečních 1 174, před týdnem v pátek byla 1668 a předtím ve stejný den na hodnotě 2 586. Celostátní incidence byla dnes 1 126 nakažených za posledních sedm dní na 100 tisícobyvatel, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, očkování, Hradec Králové, očkovací centrum, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor, Novavax, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové upraví provozní dobu. Zájem o vakcinaci klesá  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.