Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tipy, kam si jít zaběhat v Hradci Králové

PR článek

Chcete začít běhat, ale nevíte, kde bude klid, vhodná cesta nebo naopak toužíte po městském ruchu? Podívejte se na naše tipy, kam si jít v Hradci zaběhat.

Šimkovi sady

Pokud patříte k těm, kteří bydlí poblíž středu města, pak se rozhodně vydejte do Šimkových sadů, které zná snad každý Hradečák. Cesty jsou asfaltové a vybrat si můžete mezi menším okruhem okolo rybníka, nebo větším, který vede okolo celého parku.

V parku jsou také dvě lávky přes malý rybník a dva mosty přes větší vodní plochu. Přes den tu jsou stovky lidí, ale když vyrazíte později k večeru, třeba kolem 8 – 9 hodiny, tak se davy podstatně uskromní.

Jiráskovi sady

Dlouhodobě patří k těm nejoblíbenějším parkům v Hradci. V případě, že bydlíte poblíž centra, je tento park pravděpodobně první volbou ve výběru tras na běhání.

Stejně, jako Šimkovi sady, nejedná se o místo, které ocení nároční běžci, ale spíše začátečníci, nebo ti, kterým nevadí běhat v žádném, nebo jen mírném terénu.

Osada Květen a okolo Labe

V případě, že máte rádi také trochu terénu a především delší trasy, vydejte se ještě trochu více jižně, okolo nemocnice, až k osadě Květen. Okolo Labe, si užijete více klidu i přírody. Cestou se můžete zastavit až u Starého ramene.

Především v letních měsících je tato trasa ideální, protože u vody je o něco chladněji. Navíc máte po trase nespočet menších pěšinek, které stojí za prozkoumání.

Moravské předměstí

Z ulice Kleinerových, okolo ZŠ Sion a ZŠ Milady Horákové, se dostanete na cesty cestičky v Moravském předměstí, které se táhnou až téměř k třídě Edvarda Beneše. Míst na prozkoumání a různých tras je nespočet, stačí si najít jen tu svou.

Vzít to také můžete z druhé strany okolo vyšší, střední a základní školy Hradec Králové.

Tip na závěr

Pokud už máte svou oblíbenou trasu, zkuste do tréninku zapojit chytré hodinky, které vám spočítají kroky, kalorie, ale třeba také uběhnutou vzdálenost. U některých lze zapnout také sledování GPS, takže si svou oblíbenou trasu můžete zaznamenat a sdílet s přáteli. A to nejsou zdaleka všechny důvody, proč se vyplatí uvažovat o jejich pořízení.

Štítky Hradec Králové, Edvard Beneš, Milada Horáková, Labe

Tipy, kam si jít zaběhat v Hradci Králové  |  Radilka  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.