Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

GLOSA: Česká repre obrandovaná Staropramenem pokrytecky kritizuje noční tah hráčů

Už dlouhé roky nezajímala česká fotbalová repre širokou veřejnost tak jako o uplynulém víkendu. Tři hráči si vyrazili na mejdan, během kterého nejspíš padlo pár alkoholických drinků. Šok. Velmi vtipně o několik hodin později zapůsobila svolaná tisková konference, kde večírek hráčů dramaticky kritizují zástupci repre s utrápenými výrazy obrandovaní Staropramenem.

Klasická kalbička v Belíčku se reprezentantům nevyplatila

Dnes večer hostí Andrův stadion v Olomouci důležitý fotbalový zápas českého národního týmu proti výběru Moldavska, ve kterém jde naší reprezentaci o postup na evropský šampionát. V sobotu v noci si tři reprezentanti Vladimír Coufal, Jan Kuchta a Jakub Brabec v doprovodu člena Výkonného výboru Fotbalové asociace ČR Tomáše Neumanna vyrazili na večírek do tanečního klubu Belmondo v centru města.

Není se čemu divit, že širokou veřejnost zajímá kalba hráčů víc než jejich zápasy. Jakýkoliv noční tah je jednoznačně zajímavější, než sledování zápasů naší českého týmu, kterou by, jak vtipně poznamenal vedoucí publicistiky CNN Prima NEWS Jakub Kvasnička, v současné formě porazil i výběr mořských plodů. Klasická kalbička v Belíčku, o které jsme psali zde, se však trojlístku nevyplatila.

Staropramen na teplákovce, na reklamní plachtě a pro jistotu i na stole před každým z řečníků

Hned v sobotu ráno vydala fotbalová asociace prohlášení o tom, že tři hráči národního týmu „zásadním způsobem v sobotu v noci porušili interní pravidla reprezentace“ a s okamžitou platností z rozhodnutí vedení reprezentace opustili sraz národního týmu.

O pár hodin později už trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý, manažer týmu Tomáš Pešír a kapitán týmu Tomáš Souček sedí před novináři hladovými po informacích a chlebíčcích na svolané tiskové konferenci. Mňam, mňam, mňam, konečně se zase něco děje. Nějaká kauza zahrnující fotbalisty a noční zábavu tady dlouho nebyla. Těším se.

Žurnalisté ve svých otázkách označují noční tah hráčů za neuvěřitelnou věc a mluvící hlavy zastupující českou reprezentaci s utrápenými výrazy kritizují úlet několika hráčů. Kolem všech zúčastněných se to přitom jen hemží logy Staropramenu. Jedno je na rukávu teplákovky, další za pány na reklamní plachtě a před každým z řečníků je pro jistotu postavená lahev Staropramenu, kdyby náhodou měli chuť. Klid, jde o nealko.

„Dej si Staropramen, Jardo, ne*er se s tím“

Nejde to přehlédnout a všímají si toho i diváci, kteří tiskovku sledují online na Youtube české reprezentace. „Dal bych si Staropramen,“ píše do komentářů Tomáš. „Dej si Staropramen, Jardo, ne*er se s tím,“ komentuje další divák směrem k trenérovi Šilhavému. „Reprezentují Česko jako Zeman,“ píše další.

Fotbal a pivo jdou přece k sobě. Jsme přece Češi. České pivo. České holky. Bla bla bla. Máme navázanou spolupráci s jedním z největších českých pivovarů, pomáháme skrze sport propagovat alkohol, ale na druhou se musíme na oko rezolutně vypořádat s hráči, kteří si v sobotu pár takových drinků dali.

Tak vážení čtenáři. Staropramen. Na život po našem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FAČR

Štítky glosa, fotbal, reprezentace, alkohol, pivo, Staropramen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: Česká repre obrandovaná Staropramenem pokrytecky kritizuje noční tah hráčů  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.