Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zrcadlová skříň do předsíně - praktické a elegantní řešení

PR článek

Při velkolepých rekonstrukcích se často zapomíná na chodbu. Zaměřujeme se na estetiku obývacího pokoje, ložnice a kuchyně a zapomínáme na prostor, který všechny místnosti spojuje. Role chodby je přitom velmi důležitá: je to právě ona, kdo vítá hosty a domácí, kteří se vracejí domů po náročném dni. Nezanedbávejte prostor kolem vchodu - předsíň je vizitkou, která o hostitelích hodně vypovídá.

Pro všechny, kteří stojí před výzvou zařídit vkusnou a praktickou předsíň, jsme připravili krátkého průvodce ergonomií této části domácnosti. Skvělým způsobem, jak z předsíně vytěžit maximum, je vybavit ji nápadnou zrcadlovou skříňkou. Jak stylově vyzdobit předsíň? Jaký nábytek byste měli použít? Podívejte se na naše tipy!

Barevné schéma v předsíni

Prvním krokem při vytváření návrhu chodby je sestavení barevné palety. Chcete vymalovat stěny tmavou, matnou grafitovou nebo popelavou barvou? Rozmyslete si své rozhodnutí. Chodby, zejména v malých bytech, bývají stísněné. Kromě toho je místnost obvykle bez oken, což ji činí poněkud ponurou. Příliš tmavé barvy mohou tento nežádoucí efekt ještě umocnit. Do malé předsíně volte světlé, decentní barvy - bílou, béžovou, écru, slonovou kost, pastelové. S velikostí místnosti se zvětšuje prostor pro design.

Zrcadlová skříň - praktický a stylový doplněk do každé předsíně

Pečlivě vybraný nábytek usnadní přípravu na výlet a poskytne pohodlí domácím, kteří se vracejí domů s těžkými zavazadly. Klasické stojací a nástěnné věšáky nemohou pojmout všechny svrchní oděvy a doplňky. Navíc bundy a kabáty, zejména mokré, zavěšené přímo na háčcích vnášejí do interiéru chaos a nepořádek. Mnohem lepší efekt vám poskytne šatní skříň se zrcadlem a posuvnými dveřmi.

Dobře navržený šatník diskrétně pojme veškeré svrchní oblečení, ale i boty, deštníky, kabelky a sportovní tašku. Vyberte si model, který vizuálně zapadne do vašeho interiéru a splní všechny vaše technické požadavky. Věnujte pozornost množství úložného prostoru a výšce, ve které jsou tyče zavěšeny. Dlouhé kabáty zavěšené příliš nízko se budou mačkat. Naopak příliš mělká konstrukce (méně než 50 cm) způsobí, že se ramínka budou zachytávat o dveře a oblečení se rychleji znehodnotí. Důležité je, že velké zrcadlo zakrývající skříň bude mít dvojí funkci: umožní volné prohlížení od hlavy až k patě a dodá uspořádání hloubku. Díky panelu bude silně zmenšený prostor působit mnohem větší, než ve skutečnosti je. Efekt umocní šikovně zakomponované osvětlení.

Nepotřebujete obrovský prostor, aby se do něj vešel funkční šatník. V prodeji najdete spoustu elegantních, štíhlých modelů, které se vejdou do těsného výklenku nebo volného rohu. Alternativou ke klasické šatní skříni je elegantní botník kombinovaný s vysokou skříní. V úzké předsíni dobře poslouží plochý, vertikální model. V té menší můžete bez obav postavit klasickou komodu. 

Pohodlné sedadlo

Zrcadlová skříň by měla být obohacena o další módní prvky, které zvýší funkčnost místnosti. Zvláštní pozornost si zaslouží měkké sezení, zejména pro rodiče malých dětí a seniory. Vkusná nízká lavice čalouněná měkkou látkou výrazně usnadní obouvání. 

Doplňky, které zahřejí aranžmá

Nezapomeňte na doplňky - drobnosti, které dodají vašim čtyřem stěnám osobitý nádech a originalitu. Zarámované fotografie na komodě, zrcadlo nad konzolou, koberec nebo košík na drobnosti, které chcete mít při odchodu z bytu vždy po ruce, dodají prostoru hřejivý nádech. 

Osvětlení - tečka nad písmenem ”i”

Nepodceňujte roli osvětlení. Šikovně navržená instalace osvětlení dokáže zamaskovat drobné nedostatky a opticky modelovat prostor - "vyhladit" nerovné stěny, "zvednout" nízký strop a zúžit prostor tak, aby působil prostorněji. V chodbě, kde je přirozené světlo často omezené, je role svítidel obzvlášť důležitá. Jakými zásadami by se měl řídit návrh instalace a výběr svítidel? Zde je několik cenných rad:

  • V předsíni si často upravujeme make-up nebo dokončujeme styling před odchodem z domu. Aby byl váš odraz v zrcadle co nejpřirozenější, dbejte na rovnoměrné rozložení světla v celé místnosti. V moderním interiéru požadovaný efekt zajistí stropní minimalistická LED svítidla a velkoplošné LED panely;
  • Chcete-li dosáhnout co nejlepší reprodukce barev v zrcadle, vyberte si lampy s indexem podání barev Ra 80 nebo vyšším;
  • Chcete vytvořit útulný a teplý interiér? Pak si vyberte žárovky s barvou světla nižší než 3300 Kelvinů;
  • Optimální svítivost 100-150 lumenů na m² umožní volně provádět všechny činnosti ve vstupním prostoru;
  • V dlouhých a úzkých chodbách se dobře osvědčují bodová svítidla na kolejnici. Kolejnicové systémy umožňují použití jediného zdroje napájení, což výrazně usnadňuje instalaci;
  • Praktickým řešením, zejména pro rodiče malých dětí, které v noci často hledají cestu do ložnice rodičů, je instalace LED diod na podlahu s detekcí pohybu. Diskrétní světla, která se automaticky zapínají, se vyplatí instalovat přímo u dveří a na chodbách.

Ohodnoť článek

Štítky předsíň, chodba, zrcadlo, interiér, instalace, svítidlo, osvětlení, LED, nábytek, oblečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrcadlová skříň do předsíně - praktické a elegantní řešení  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.