Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kontaktní čočky jsou pohodlné řešení pro řidiče i cyklisty

PR článek

Moderní technologie umožňují lidem s vadou zraku vybrat si mezi brýlemi a kontaktními čočkami. Řada jich tak kombinuje tyto dvě varianty podle činnosti, kterou právě provozuje. Při sportu i řízení mají čočky své výhody.

Kontaktní čočky jsou moderní a populární způsob korekce zraku, který umožňuje jasné vidění, pohodlně se nosí, poskytuje stabilní korekci a oproti některým typům brýlí má širší zorné pole i pro periferní vidění. To oceníme především tehdy, když potřebujeme mít dokonalý přehled o situaci kolem sebe, jako je třeba právě jízda na kole nebo řízení auta. Čočky do očí tak pomáhají k bezpečnému pohybu a vidění nijak neovlivňují povětrnostní podmínky, jako jsou kapky deště, pára nebo přechod z tepla do zimy. Při sportu se navíc nemusíme obávat zranění nebo poškození brýlí a nic nám tak nekazí zážitek.

Většina lidí kombinuje brýle a oční čočky, na které je nutné si zvyknout postupně. V začátcích může pomoci i rada odborníka v optice, kde nabízí měření zraku i službu aplikace kontaktních čoček. Právě ta je někdy zdrojem pochyb a obav, zda to budeme umět, a proto lidé zůstávají pouze u nošení brýlí. Jedná se však o jednoduchý úkon, u kterého po několika vyzkoušeních získáme praxi a následně už nic nebrání nošení očních čoček kdykoli chceme. Také péče o kontaktní čočky, při které je potřeba dodržet určitá pravidla a hygienu, se stane velmi brzy rutinní záležitostí a nebude nás nijak zdržovat ani zatěžovat. Čočky jsou kvalitní náhradou dioptrických brýlí ve všech situacích.

Kontaktní čočky jsou na nošení pohodlné, při správné aplikaci bychom o nich neměli ani vědět, nesmí nás nijak rušit, působit bolest nebo pocit pálení či řezání. Pokud taková situace nastane, je nejlepší volbou čočky z očí vyndat a aplikaci provést znovu. Optika Panenka v Hradci Králové je očním specialistou více než 20 let a nabízí poradenství i produkty pro aplikaci kontaktních čoček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky čočka jedlá, brýle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontaktní čočky jsou pohodlné řešení pro řidiče i cyklisty  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.