Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bojíte se vysokých úroků hypotéky? Předejděte jim!

PR článek

V posledních měsících nás trápí vysoká inflace, rostou ceny potravin, služeb, jízdného, energií i úrokové sazby hypoték. Také ji máte sjednanou a bojíte se vysokých úroků, protože se blíží konec sjednané doby fixace? Dá se jim předejít. Jak?

Bez hypotéky si každý bydlení nepořídí

Hypoteční úvěr je pro mnohé z nás jedinou cestou k vlastní nemovitosti. Jen málokdo zvládne našetřit několik milionů korun, za které koupí pozemek a postaví si na něm dům. Hypotéku uzavíráte na několik let dopředu, kdy ji budete pravidelně splácet, úvěr je zajištěný nemovitostí určenou k bydlení a zapsanou v Katastru nemovitostí.

Když si ji sjednáváte, nastavíte si délku splácení, výšku splátek, budete také mít sjednanou dobu fixace, po kterou se vám úrokové sazby nezmění. Jakmile se ale bude doba chýlit ke konci, jistě budete přemýšlet, zda se na splátkách nedá ušetřit.

Zejména v dnešní době, kdy úrokové sazby letí vzhůru a dosahují historického maxima, se hodí každá koruna. Ještě na začátku loňského roku se dal získat úvěr na bydlení za méně než dvě procenta ročně, dneska už není výjimkou šest procent. Najít nejvýhodnější půjčku není snadné.

Nic ale netrvá věčně, takže časem prostě dojde i na ty úrokové sazby, které se zase budou muset snížit. Nechcete ten okamžik promeškat? Využijte novou a na českém trhu jedinečnou službu Hlídač hypotéky od hyponamíru.

Hlídač funguje nepřetržitě

Hlídač hypotéky využívá ty nejmodernější technologie a díky unikátnímu algoritmu vyvíjenému v hyponamíru zvládne nepřetržitě sledovat a vyhodnocovat až 25 tisíc kombinací hypoték aktuálně dostupných na českém trhu. Pokud má štěstí a narazí na nabídku s lepší úrokovou sazbou nebo jinými výhodnějšími podmínkami, než má vaše stávající hypotéka, e-mailem vás na to sám upozorní. Je pak jen na vás, zda se pro refinancování rozhodnete, nebo ne.

Veronika Hegrová z fintech startupu hyponamíru k tomu dodává: „Celým procesem refinancování vás provedou zkušení hypoteční specialisté hyponamíru. Veškeré potřebné formality vyřídíte online bez nutnosti návštěvy stávající i nové banky. Stačí využít naše online hypoteční bankovnictví.“

Kolik můžete díky Hlídači ušetřit?

Službu Hlídač hypotéky ocení jak ti, kterým v nejbližší době končí sjednaná doba fixace, tak ti, kdo si hypotéku sjednali letos. Jako první ale růsty úrokových sazeb pocítí ti první zmiňovaní. Pokud si sjednali například hypotéku ve výši 3,5 milionu korun na 27 let s úrokovou sazbou 2 procenta, ti díky zvýšení sazby na 6 % zaplatí každý měsíc na splátkách o 7 850 Kč víc. To znamená ročně víc o skoro 95 tisíc korun. A to není vůbec málo.

„Hlídač hypotéky pak nejen lidem s napjatým rozpočtem pomůže na trhu najít nabídku s nejnižší možnou úrokovou sazbou. Pokud se při refinancování podaří stlačit úrokovou sazbu například z 6 na 5,5 %, u výše jmenované hypotéky ušetříte ročně na splátkách téměř 13 tisíc korun, což už je významná částka,“ vypočítává Veronika Hegrová.

A co taková služba stojí?

Otázka, která napadne asi každého. Díky Hlídači hypoték ušetříte, navíc nepřetržitě monitoruje hypoteční trh. Kolik taková služba stojí?

Překvapíme vás, služba je zdarma a bez jakýchkoliv závazků. Kdykoliv ji můžete zrušit. A jak si ji vlastně sjednáte?

Do formuláře vyplníte parametry vaší stávající hypotéky jako aktuální výši měsíční splátky, současnou úrokovou sazbu, dobu, kdy vám skončí fixace a celkovou částku, kterou zbývá ještě zaplatit. To vše doplníte o kontaktní telefon a e-mailovou adresu, na kterou vám může přijít upozornění na levnější hypotéku. Co víc si přát?

Ohodnoť článek

Štítky hypoteční úvěr, úroková sazba, splátka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bojíte se vysokých úroků hypotéky? Předejděte jim!  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.