Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trutnovská porodnice je dočasně uzavřena. Pokud se podaří sehnat lékaře, otevřít by se mohla opět v září

Do porodnice v trutnovské nemocnici se v současné době rodičky nedostanou. Uzavřena je z personálních důvodů. Nemocnice proto využívá toto období k technickým úpravám. Když vše vyjde a personální situace se stabilizuje, porodnice by se mohla opět otevřít v září.

Gynekologicko - porodnické oddělení Oblastní nemocnice Trutnov se dostalo do složité personální situace poté, kdy jedna lékařka musela zůstat doma s rizikovým těhotenstvím.

Došlo k tomu v době, kdy již další dvě lékařky z oddělení jsou na rodičovské dovolené. Čtvrtá lékařka se stěhuje mimo region,“ říká mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová.

Provoz oddělení je přerušen až do 31. 8. Období tak využívá nemocnice k technickým úpravám a vytvoření ještě příjemnějšího zázemí pro rodičky. Nemocnice má v plánu otevřít porodnici opět v září. Vše ale bude záviset to na tom, jestli se podaří personální situaci stabilizovat.

„V současné době probíhají jednání s konkrétními lékaři a nemocnice také spolupracuje s headhuntingovými personálními agenturami, které oslovují potencionální uchazeče,“ dodává Chytilová.

Další tři porodnice v rámci Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, mezi které patří Oblastní nemocnice Náchod, Jičín a Nemocnice Rychnov nad Kněžnou, fungují bez omezení. Maminky, které měly v plánu rodit v trutnovské porodnici se tak mohou samy rozhodnout, ve které z těchto nemocnic chtějí své miminko přivést na svět.

Porodnice v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem a Vrchlabí už nefungují. Svoji činnost ukončily před lety.

Ohodnoť článek

Foto nemtru.cz

Štítky porodnice, nemocnice, Trutnov, uzavření, lékaři, personál, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Královéhradecký kraj, Oblastní nemocnice Náchod, Nemocnice Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovská porodnice je dočasně uzavřena. Pokud se podaří sehnat lékaře, otevřít by se mohla opět v září  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.