Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Iktové centrum náchodské nemocnice získalo prestižní mezinárodní ocenění

Náchodské iktové centrum, které se stará o pacienty s cévní mozkovou příhodou, uspělo v prestižní celoevropské soutěži ESO Angels Awards. Oblastní nemocnice Náchod se tak zařadila mezi třicet nejlépe hodnocených nemocnic v České republice.

Soutěž ESO Angels Awards porovnává ukazatele kvality péče o pacientky s mrtvicí v jednotlivých nemocnicích. Oblastní nemocnice Náchod získala druhé ze tří stupňů ocenění – platinovou úroveň a zařadila se tak mezi třicítku nejlépe hodnocených nemocnic v České republice.

„Ocenění ESO Angels je pro nás radostné a povzbuzující, motivuje nás do další práce a zlepšování kvality péče o pacienty s mrtvicemi,“ říká primář neurologie Miroslav Škoda, který zdůrazňuje, že úspěch je dílem širokého týmu náchodských zdravotníků.

„Klademe důraz na stav výživy nemocných a na časnou rehabilitaci. Velice významná je i dobrá spolupráce s komplexním iktovým centrem Fakultní nemocnice Hradec Králové, kde je možno provádět nitrocévní výkony nebo neurochirurgické operace u některých cévních onemocnění mozku, které přesahují rámec našeho centra,“ dodává primář.

Iktové centrum náchodské nemocnice diagnostikuje a léčí pacienty s cévními mozkovými příhodami dlouhodobě. Každoročně hospitalizuje přibližně 500 pacientů s tímto onemocněním. V roce 2012 získalo iktové centrum oficiální akreditaci od Cerebrovaskulární sekce České neurologické společnosti.

Ohodnoť článek

Foto Oblastní nemocnice Náchod

Štítky nemocnice, Náchod, ocenění, mrtvice, iktové centrum, neurologie, pacient, Oblastní nemocnice Náchod, Česko, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Iktové centrum náchodské nemocnice získalo prestižní mezinárodní ocenění  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.