Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sluchově handicapovaní mohou s hradeckou nemocnicí komunikovat díky přepisu řeči

Fakultní nemocnice Hradec Králové nabízí sluchově handicapovaným on-line službu simultánního přepisu řeči volaného v reálném čase. Při kontaktu s nemocnicí stačí kliknout v pravém horním rohu webu na symbol přeškrtnutého ucha a následně se otevře speciální okno na přepis.

Podle provozovatelů systému je simultánní přepis řeči ideální pro osoby s postižením sluchu, s poruchami řeči nebo případně pro cizince, kteří preferují psanou formu komunikace. „Je to jeden ze způsobů, jak usnadnit komunikaci s pracovníky nemocnice sluchově handicapovaným lidem,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička.

Zájemci o simultánní přepis napíší do příslušného pole své telefonní číslo, následně jim systém zavolá zpět a díky přepisovateli mluvené řeči mohou komunikovat se zaměstnanci nemocnice. Systém umožňuje také přepojení na kteroukoliv z linek nemocnice za stálého přepisu řeči volaného. „Jde o plynulý a přirozený telefonický hovor, proto tato služba činí své uživatele rovnoprávnými v přístupu k bezbariérové telefonické komunikaci,“ uvedl Ladislav Kratochvíl, ředitel spolku ORBI PONTES, který službu zajišťuje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FN HK

Štítky sluch, nemocnice, komunikace, online, přepis řeči, FN HK, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Ladislav Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sluchově handicapovaní mohou s hradeckou nemocnicí komunikovat díky přepisu řeči  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.