Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Léto patří v Trutnově opravám škol, proinvestují se v nich desítky milionů korun

Trutnovské základní školy a mateřská škola využily i v tomto roce letní měsíce k rekonstrukcím ve svých areálech. Do oprav investují miliony korun. Výsledkem bude moderní a bezpečné prostředí pro trutnovské žáky.

ZŠ V Domcích

Na Základní škole V Domcích, se v těchto měsících pracuje nejen na klasických drobných opravách, ale také na dvou hlavních akcích. „První je Technicko-přírodovědné centrum Améba, které budujeme díky dotaci z IROP. Právě probíhají přípravné práce v atriu a ve vestibulu školy. Jde například o nové příčky, výměnu dveří, podlahy, instalaci přístupových systémů a kamer,“ vysvětluje Zuzana Horáková Radová, ředitelka školy.

Centrum Améba poslouží k výuce přírodovědných a technických předmětů pomocí digitálních technologií. Jeho součástí bude také venkovní učebna a observatoř. Celý projekt vyjde na přibližně 42 milionů korun.

Druhou velkou akcí na škole V Domcích je oprava cvičné kuchyňky za 470 tisíc korun. Kompletně se tu vymění nábytek a spotřebiče, kuchyňka se dočká výmalby a opraví se rozvody a podlahy.  

ZŠ Komenského

Základní škola Komenského navázala v letních měsících na opravné a rekonstrukční práce za 1,4 milionu korun, které byly zahájeny už v době karantény. „Především realizujeme účelové investice poskytnuté zřizovatelem, tedy městem Trutnov. Celkově jde o tři akce, a to o opravu střešní krytiny nad školní družinou, opravu oken ve 4. patře a rekonstrukci učebny chemie,“ říká Petr Horčička, ředitel ZŠ Komenského.

ZŠ R. Frimla

Několik významných akcí se provádí také na Základní škole R. Frimla. „Žákyně na druhém stupni se v září mohou těšit na nové sociální zázemí. Do jeho opravy jsme investovali 2,8 milionů korun. V srpnu také zahájíme opravu fasády naší tělocvičny za 3,5 milionů korun,“ říká Jitka Libřická, ředitelka školy.

Téměř 300 tisíc korun škola zaplatí za opravu a údržbu výpočetní techniky. Největší akcí je ale kompletní rekonstrukce atletického stadionu. Město nechá vybudovat novou tribunu, multifunkční hřiště a dětské hřiště pro žáky, kteří chodí do družiny.

Vznikne tu také sociální zázemí se skladem a fotbalové hřiště s umělou trávou. Celková cena se vysoukala na 17,5 milionů korun.

Mateřská škola, Trutnov

Přes prázdniny se v trutnovské mateřské škole rozjely opravy na několika pracovištích. Na MŠ Gorkého, Žižkova a Novodvorská probíhá výměna výtahů na přepravu jídla za více než 1 milion korun. „Na pracovišti V Domcích jsme kompletně vyměnili okna, což nás vyšlo na 800 tisíc korun, a v Žižkově ulici opravujeme z důvodu havárie ústřední vytápění. Tato investice nás vyjde na 1,3 milionu korun,“ uvedla Vladimíra Priputenová, ředitelka MŠ Trutnov.  

Další rekonstrukce jsou v plánu na podzim. „Ministr životního prostředí kladně rozhodl o poskytnutí dotace na přírodní hřiště v MŠ Voletiny a MŠ Novodvorská. Jakmile obdržíme rozhodnutí, jsme připraveni během podzimu obě přírodní hřiště realizovat. Celkový rozpočet je v Novodvorské 270 tisíc korun a ve Voletinách 640 tisíc korun. Dotace v obou případech pokryje 85 % nákladů,“ uzavírá ředitelka MŠ.  

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov / David Jelínek

Štítky opravy, Trutnov, základní škola, mateřská škola, prázdniny, oprava, Mateřská škola Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto patří v Trutnově opravám škol, proinvestují se v nich desítky milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.