Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Střezině bude sloužit výtvarníkům nový pavilon. Příští rok se ho dočkají tanečníci

Na Základní umělecké škole Střezina v Hradci Králové, byla na začátku letošního roku zahájena první etapa rozsáhlé rekonstrukce. Obměňovat se budou postupně tři objekty. Výtvarný a taneční pavilon a zároveň i spojovací chodba. Práce na výtvarném pavilonu jdou podle plánu. Hotovo bude na konci roku. V dalším roce se bude opravovat taneční pavilon a dokončena bude i spojovací chodba.

„Rekonstrukce výtvarného pavilonu ZUŠ Střezina pokračuje podle stanoveného harmonogramu. Většina prací je již hotová, zbývá dokončit malby, obklady, nášlapné vrstvy podlah a osadit výtah. Počítáme s tím, že do konce roku bude výtvarný pavilon zkolaudován a připraven k nastěhování. Výuka zde bude moci fungovat od začátku příštího roku a žáci začnou opět plně využívat fotoateliér, keramickou dílnu včetně pecí, malířské ateliéry a výstavní prostory,“ sdělil primátor města Alexandr Hrabálek.

Počátek letošního roku byl na této škole zahájen bouracími pracemi. Stavbaři v budově odstranili azbestové příčky a potrubí vzduchotechniky. Pavilon bylo potřeba i podřezat a zajistit hydroizolaci. Kompletně jsou vyměněna všechna okna, vnitřní rozvody a jsou tu nové omítky. Dokončeno je i zateplení obvodových stěn budovy. Aktuálně probíhají na stavbě dokončovací práce. Malují se zdi, pokládají se nášlapné vrstvy podlah, čeká se na osazení výtahu a venkovní plošiny.

V nadcházejícím roce mají být zahájeny stavební práce v tanečním pavilonu. I tato rekonstrukce bude kompletní. Dokončena bude také výstavba nové spojovací chodby, na které začali stavbaři pracovat už v letošním roce. První etapa oprav vyjde město na 76,2 milionu korun bez DPH. V roce 2024 má být postupně zahájena druhá etapa oprav, která zahrnuje rekonstrukci dvou pavilonů klasické a moderní hudby, zázemí pro kanceláře a výstavbu nového hudebního pavilonu.

Hradecká Základní umělecká škola Střezina je největší školou svého typu v republice. Na všech oborech je v této škole více jak dva tisíce žáků.

Ohodnoť článek

Foto ZUŠ Střezina

Štítky ZUŠ Střezina, pavilon, výtvarný, taneční, rekonstrukce, Hradec Králové, chodba, Alexandr Hrabálek, tanečník, základní umělecká škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Střezině bude sloužit výtvarníkům nový pavilon. Příští rok se ho dočkají tanečníci  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.