Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dobrovolní hasiči ve Svinarech a na Pláckách si mohou rozšířit řidičské oprávnění. Město pro ně získalo dotaci

Dobrovolným hasičům ve Svinarech a na Pláckách se naskytla příležitost na rozšíření řidičského oprávnění ze skupiny B na C. Po absolvování kurzu pak budou moci řídit vozy s hasičskou technikou o hmotnosti nad tři a půl tuny. Díky tomu budou jednotky akceschopnější. Město získalo na kurzy pro řidiče dotaci dvacet tisíc korun.

Na území Hradce Králové je jedenáct sdružení sboru dobrovolných hasičů.

„Velmi si práce a nasazení našich dobrovolných hasičů vážíme, město v posledních letech investovalo do rekonstrukce zázemí či vybavení jednotek SDH desítky milionů korun. Kvalifikaci si však stejně jako profesionální hasiči zajišťují a hradí sami. Výjimkou je tento případ, kdy pro ně město na rozšíření řidičského oprávnění ze skupiny B na C získalo dotaci,“ sdělil primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Díky tomu, že budou moci usednout za volant těžké techniky i další členové jednotek, se zvýší jejich akceschopnost. Město získalo dvaceti tisícovou dotaci na dva kurzy.

Držitel řidičského oprávnění skupiny C může řídit kromě traktorů i taková motorová vozidla, jejichž povolená hmotnost převyšuje 3,5 tuny, má vedle místa řidiče nejvýše osm míst k sezení a ke kterým může být připojené přípojné vozidlo o maximální hmotnosti do 750 kilogramů.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Hasiči, sbor dobrovolných hasičů, Svinary, Plácky, těžká technika, řidičské oprávnění C, dotace, Hradec Králové, město, akceschopnost, řidičský průkaz, dobrovolní hasiči, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči ve Svinarech a na Pláckách si mohou rozšířit řidičské oprávnění. Město pro ně získalo dotaci  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.