Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hradecká radnice pravidelně přispívá na vybavení mateřských a základních škol. Letos plánuje investovat statisíce

Hradecká radnice pravidelně pomáhá s investicemi do vybavení městských mateřských a základních škol v Hradci Králové. Loni ze svého rozpočtu poskytla více než šest milionů korun na pořízení nového gastrovybavení školních kuchyní. V letošním roce město přispěje na úpravy a obnovu venkovních prostor a zahrad mateřských škol. Vyčleněnou na to má částku 680 tisíc korun.

Město Hradec Králové investuje do svých škol pravidelně, vždy v různých částech jejich provozů. Peníze jdou na rekonstrukci budov, modernizaci tříd nebo na podporu pedagogického i nepedagogického personálu.

Nyní se radnice zaměřila na obnovu venkovních prostor a zahrad v mateřinkách. „Oslovili jsme školky s dotazem, jaké vybavení by nejvíce potřebovaly, a podle toho poskytneme finanční příspěvky. Pořízeny budou například multifunkční sestavy, zahradní krycí plachty, herní prvky pro děti, zahradní domek pro náčiní a dětské sportovní potřeby nebo dendrologická zahrada,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). K dispozici na to bude z rozpočtu celkem 680 tisíc korun.

Významnou částkou město přispělo také v loňském roce, když pořídilo čtyřicet jedna gastrozařízení jako například kuchyňské roboty, konvektomaty, pečicí pánve, mixéry apod. v hodnotě před šest milionů korun.

Nyní pokračujeme obnovou venkovních prostor a zahrad mateřských škol. V příštích měsících nás ještě čekají úpravy otevřených dětských a školních hřišť u mateřských a základních škol,“ doplňuje primátor.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Katrina_S/Pixabay | Zdroj Město Hradec Králové

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, radnice, školky, základní škola, investice, vybavení, Alexandr Hrabálek, primátor, astro, zahrada, rozpočet, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká radnice pravidelně přispívá na vybavení mateřských a základních škol. Letos plánuje investovat statisíce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.