Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prvním miminkem roku 2021 se stal v Královéhradeckém kraji chlapec. Narodil se v Hradci Králové

, aktualizováno 1. ledna 2021, 15:26

Hradečtí porodníci přivedli na svět na Nový rok chlapce, který se stal prvním miminkem letošního roku v Královéhradeckém kraji. Narodil se ve Fakultní nemocnici Hradec Králové dnes v 0:26. První děvčátko se narodilo v rychnovské nemocnici v 01:19.

Chlapec se jmenuje Ivan, váží 3280 gramů, maminka pochází ze Slovenska. Děvčátko dostalo jméno Agáta. Váží 2930 gramů, měří 51 centimetrů a rodiče jsou z Rychnova nad Kněžnou.

S ohledem na platná opatření však letos primátor maminku s miminkem v porodnici nenavštíví. V nejbližších dnech budou rodiče pozváni na radnici, kde jim osobně předá dary z města. Zlatou pamětní medaili v hodnotě téměř deseti tisíc korun dostane první hradecký občánek během slavnostního vítání občánků,“ říká mluvčí hradeckého magistrátu Kateřina Šmídová.

V loňském roce se v Královéhradeckém kraji narodilo první miminko v Oblastní nemocnici v Trutnově. Šlo o holčičku, která se narodila ve 02:11. První chlapec ji následoval ve 04:25 v Oblastní nemocnici Náchod.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky miminko, novorozenec, Nový rok, narození, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Slovensko, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Rychnov nad Kněžnou, Oblastní nemocnice Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním miminkem roku 2021 se stal v Královéhradeckém kraji chlapec. Narodil se v Hradci Králové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.