Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lidské exkrementy v Českém ráji? Kampaň na smazání této lidské stopy pokračuje

Lidské exkrementy nebo vlhčené ubrousky. To je nejčastější problém, který se vyskytuje v turisticky navštěvované oblasti u Českého ráje i v něm. Sdružení Český ráj, ochránci přírody, obce a platforma Travelbakers se snaží už přes rok zamezit tomuto nevábnému jevu a i nadále pokračuje se speciální kampani pro návštěvníky.

Kampaň má za cíl poukázat na problém s lidskými výkaly, které kazí atraktivitu oblasti. Návštěvníky má přimět k tomu, aby o tomto tématu začali přemýšlet. „Dalším cílem je celková environmentální osvěta a zlepšení informovanosti návštěvníků. Byla vytvořena mapa toalet, které jsou v Českém ráji k dispozici a ve spolupráci s informačními centry je pravidelně aktualizována na webu wcvraji.cz,“ říká ředitel Travelbakers Pavel Pichler.

Pokud zrovna návštěvníci nemají v terénu k dispozici toaletu vznikl komiks, který ukazuje, jaká pravidla dodržovat. Stačí mít jen toaletní lopatku.

Každé pondělí od čtyř hodin odpoledne probíhá v rámci enviromentálního vzdělání, ojedinělý osvětový program pod názvem Lesní překvapení. Probíhá po celé prázdniny v autokempu Sedmihorky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Český ráj - nechte se unést

Štítky Český ráj, kampaň, exkrementy, návštěvník, lopatka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidské exkrementy v Českém ráji? Kampaň na smazání této lidské stopy pokračuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.