Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do dvou výzev se v kraji zapojily stovky lidí. Vyměnily auto za kolo nebo chůzi

Hned do dvou celorepublikových výzev, které motivovaly k častějšímu a intenzivnějšímu pohybu, se v Královéhradeckém kraji zapojilo několik stovek chodců a cyklistů. První výzva nesla název 10 000 kroků a druhá Do práce na kole.

Do práce na kole

Výzvy Do práce na kole se lidé zapojují pravidelně už od roku 2011. Postupně se rozšířila do celé republiky. Cílem je, aby se do ní zapojilo co nejvíce zaměstnanců a motivovalo je to k aktivnímu cestování do práce a z práce buďto na kole nebo jakoukoliv jinou formou bez použití motoru. Lidé mohli do práce chodit i pěšky nebo běžet.

Po celé republice se do letošní výzvy zapojilo 24 553 účastníků. V Královéhradeckém kraji šlo o 798 žen a mužů. Za květen se jim podařilo ujít nebo ujet 6,3 milionu kilometrů. To je obdobné, jako kdyby pendlovali mezi Zemí na Měsícem celkem osmkrát.

10 000 kroků

Výzva 10 000 kroků se letos uskutečnila v rámci druhého ročníku. Zájem o ni byl velký. V Královéhradeckém kraji se ji zúčastnilo 262 zájemců a po celé republice třináct tisíc. Všem dohromady se podařilo ujít v průběhu dubna 2 308 015 kilometrů. To je, jako kdyby obešli Zemi kolem rovníku sedmapadesátkrát.

10 000 kroků odpovídá přibližně 7,5 kilometrů

Ze sedmdesáti procent šlo o účast žen. Účastníci volili převážně chůzi. Tři procenta zvolila běh a ostatní chůzi s holemi nordic walking.

Cílem tohoto projektu je motivovat k pravidelnému pohybu a přihlásit se mohl každý, kdo již dovršil šestého roku věku. Další kolo výzvy se bude konat v říjnu.

Krajský úřad Královéhradeckého kraje se rozhodl nad rámec soutěží v obou výzvách obdarovat aktivní účastníky. Drobný dárek dostalo deset vylosovaných kteří se do výzvy přihlásili.

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Do práce na kole, 10 000 kroků, výzva, Královéhradecký kraj, celorepublikové, iniciativa, chůze, kolo, běh, Měsíc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do dvou výzev se v kraji zapojily stovky lidí. Vyměnily auto za kolo nebo chůzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.