Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Datový portál Královéhradeckého kraje slaví velký úspěch

Ministerstvo vnitra České republiky ocenilo Datový portál Královéhradeckého kraje za projekt Datový katalog otevřených dat a Datový portál Královéhradeckého kraje. Cenu převzal na 14. ročníku soutěže náměstek Pavel Bulíček společně s realizačním týmem.

Datový portál patří mezi nejinovativnější krajské projekty v Čechách. „S velkou radostí jsem převzal Cenu Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě v kategorii zaměřené na občany regionu. Pro náš webový portál Data KHK je to v pořadí již třetí významné ocenění. Jsem hrdý, že právě datový portál pod vedením kolegů z odboru analýz a podpory řízení může v oblasti digitalizace veřejné správy reprezentovat kraj na celorepublikové úrovni a zvyšovat tak jeho prestiž,“ uvedl v tiskové zprávě k ocenění první náměstek hejtmana pro oblast inovací, investic a informačních technologií Pavel Bulíček.

Existují celkem tři druhy cen za inovace ve veřejné správě, které uděluje ministr vnitra. Jde o cenu za inovaci cílenou na občana, cenu za inovaci cílenou na zaměstnance organizace a cenu za digitální inovaci. Kraj získal ocenění v první ze zmíněných kategorií. Odborná komise hodnotila například pozitivní dopad na občany, zapojení uživatelů do vývoje řešení nebo inovativnost.

Ceny Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci ve veřejné správě jsou udělovány od roku 2005. Autorem současné ceny pro rok 2021, je český designér a brusič Aleš Zvěřina.

Datový portál je informačním místem pro občany z veřejně dostupných a otevřených dat pro Královéhradecký kraj. Pro veřejnost jsou k mání na jednom místě důležité dokumenty za jednotlivé oblasti. Portál je také rozcestníkem všech portálů a aplikací Královéhradeckého kraje a Centra investic, rozvoje a inovací.

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Královéhradecký kraj, ocenění, datový portál, inovace, občan, důležitost, veřejná správa, Ministerstvo vnitra České republiky, Pavel Bulíček, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Datový portál Královéhradeckého kraje slaví velký úspěch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.