Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Borovnice a Dvůr Králové mají nejlepší webové stránky

Své letošní vítěze o nejlepší webové stránky měst a obcí si letos vysloužil Dvůr Králové nad Labem a Borovnice. Získaly Zlatý erb. Do soutěže se v Královéhradeckém kraji zapojilo patnáct webových stránek.

Mezi obcemi bodovaly na první třech místech Borovnice, Mokré a Nepolisy. Z měst pak obsadily první tři příčky Dvůr Králové nad Labem, Nový Bydžov a Nové Město nad Metují. „Kvalita oceněných webů je velice vyrovnaná, což dokazuje, že samosprávy věnují této oblasti velkou pozornost a neustále zvyšují úroveň poskytovaných elektronických služeb. Za velice důležitou považuji především přehlednost a snadnou dostupnost hledaných informací,“ uvedla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, která předávala ocenění jménem Královéhradeckého kraje.

„Uživatelé navštěvují weby měst a obcí především kvůli důvěryhodnosti poskytovaných údajů. V dnešní době často čelíme záplavě informací, které jsou nepřesné, zkreslené či dokonce úmyslně lživé. Nejen v komunitě IT expertů se říká, že data se stávají nejcennější komoditou tohoto století, a proto je nesmírně důležité, aby především veřejné instituce poskytovaly co nejvíce objektivních a konkrétních informací,“ doplnil hejtman Martin Červíček.

Oceněný Dvůr Králové nad Labem má podle porotců výborně zpracovávané elektronické služby, které jsou členěny do přehledných dlaždic. Kromě toho webové stránky nejen dobře vypadají, ale fungují i na mobilu. Nový Bydžov nabízí výborné elektronické služby, ale chybělo lepší upřesnění polohy města i úřadu. Bronz získalo Nové Město nad Metují, které má nejdůvěryhodnější web mezi všemi soutěžícími.

Z obcí kraluje Borovnice u Staré Paky, která má velmi dobrou informovanost návštěvníků i občanů. Těsně za Borovnicí se umístilo Mokré na Rychnovsku, které bylo ještě v loni třetí. Tuto pozici získaly Nepolisy, které poskytují nejlepší elektronické služby.

Vítěze jednotlivých kategorií čeká ještě celostátní finále. Vítěz bude vyhlášen 16. května na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě, který se uskuteční v Hradci Králové.

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Zlatý erb, Dvůr Králové nad Labem, Borovnice, Mokré, Nový Bydžov, Nepolisy, Nové Město nad Metují, web, soutěž, finále, webová stránka, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Borovnice a Dvůr Králové mají nejlepší webové stránky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.