Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejhorší dárky? Dětské dudlíky bezdětným nebo „věci do výbavy“ pro náctileté dívky

Praktické věci do domácnosti nejsou u Čechů jako vánoční dárky příliš oblíbené. Podle průzkumu nákupního rádce Heureka jako nejhorší dárky Češi označili také levnou kosmetiku a padělky parfémů. Zkušenosti uživatelů sociálních sítí ale ukazují, že může být daleko hůř.

Legendární ponožky nebo hrnec pod vánočním stromečkem ještě zdaleka nemusí být nejhorší vánoční dárek. Na sociálních sítích se uživatelé každoročně špičkují, který dárek je ten nejděsivější. Hlavně maminky a babičky občas umí být dost neempatické, zvlášť když se jedná o další potomstvo.

„Dostal jsem od babičky knížku Vaříme dětem – chutně a zdravě, podotýkám, že jsem gay a babi to moc dobře ví,“ pochlubil se jeden z uživatelů na Instagramu. Do stejné kategorie dárků patří také těhotenské testy, dětské oblečky a knihy o výchově dětí párům, které zatím žádné dítě neplánují, nebo dokonce ženám, které partnera, se kterým by chtěly založit rodinu, zatím nenašly.

„Letos jsme pod stromečkem s manželem našli dětský dudák, dárek od mých rodičů, který nás měl „popostrčit“. Vlastně mě to nepřekvapilo, protože neustále posloucháme narážky na toto téma a čelíme otázkám, kdy budou vnoučata,“ popisuje třiatřicetiletá Lucie. „Nakonec jsem se vzchopila a tohle téma otevřela. Řekla jsem jim, že se snažíme o miminko už pět let a že podobné narážky jsou pro nás dost bolestivé. Byli dost zaražení, tak snad to aspoň pomůže a dají nám s podobnými narážkami pokoj,“ dodává Lucie.  

Mezi dárky, které příliš nepotěší, patří i další, které mají obdarovaného k něčemu „popostrčit“. „Bývalý přítel mi dal o dvě čísla větší podprsenku s tím, že by mi krásně sedla, kdybychom prý „můj vršek nechali trochu vylepšit“,“ vzpomíná na minulé Vánoce třiadvacetiletá Karolína. „Přítelkyně do mě už půl roku hučí, že by mi moc slušel piercing v obočí. Mně se to nelíbí a taky mám hrůzu z jehel. Přesto jsem k Vánocům dostal… piercing do obočí,“ obrací oči v sloup osmnáctiletý Marek.

Pravdou je, že lidé si často své nejhorší vánoční dárky pamatují lépe než ty, kdy se Ježíšek obdarovaným trefil do vkusu. „Nejhorší vánoční dárky pro mě byly ty „do výbavy“. Zatímco bratr dostával stavebnici Merkur, já jsem od dvanácti let pravidelně pod stromkem vybalovala prostěradla, utěrky, ručníky nebo sadu hrnků. Navíc se tyhle praktické dárky většinou začaly rovnou používat v mé původní rodině a po mém odstěhování si je stejně nechali,“ vzpomíná na sociálních sítích Pavla Lišková.

A co vy, dostali jste někdy od Ježíška nevhodný či kuriozní dárek?

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/Pavel Kraus

Štítky dárky, trapas, Vánoce, těhotenství, děti, Češi, dudlík, hrnec, vánoční dárky, sociální síť, Heureka, Ježíšek, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Nejhorší dárky? Dětské dudlíky bezdětným nebo „věci do výbavy“ pro náctileté dívky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.