Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Politická střelnice v Hradci pokračuje, koalice se opírá o přeběhlíky, vrací úder Hnutí rozvíjíme Hradec

Zbavili jsme se slabého článku, Hnutí rozvíjíme Hradec, koalice je silnější, než dřív. Hlásila do světa hradecká primátorka Springerová. Podle Hnutí se nepřenesla přes osobní problémy a opírá se o přeběhlíky.

Hradečtí politici se ocitli na střelnici. Vyloučení Holáskova Hnutí pro Hradec vyvolává stále emoce. Politici podepsali dodatek koaliční smlouvy. Královéhradecká radnice bude pokračovat v počtu čtyř politických subjektů, a to bez lídra hnutí Rozvíjíme Hradec Jan Holáska.  "Naše koalice se zbavila komplikovaného, slabého článku, který svým vystupováním vytvářela osoba bývalého člena rady města Jana Holáska, a může se bez politikaření plně soustředit na práci. Vnitřně koalice posílila a je ještě konzistentnější, přitom má v zastupitelstvu stejnou podporu,“ uvedla v tiskové zprávě Pavlína Springerová, primátorka Hradce Králové.

Součástí koaliční většiny v zastupitelstvu zůstává také hlas náměstkyně hradecké primátorky a zastupitelky Ilony Dvořákové. Nově koaliční smlouvu vedle zástupců HDK/TOP09, ODS, Pirátů a Změny pro Hradec a Zelených podepisují za posledně jmenovaný subjekt také zastupitelka Monika Štayrová a nezařazený zastupitel Jindřich Outlý. 

Reakce Hnutí Rozvíjíme Hradec na sebe nenechala dlouho čekat.  "Hnutí opět musí, a doufejme již naposledy, reagovat na nepravdivé výroky primátorky Springerové. Z chování paní primátorky a jejich vyjádření nabýváme pocitu, že se nedokázala přenést přes osobní rovinu, což k profesionálnímu vedení města nepatří, a proto se jí rozpadla koalice. Hnutí Rozvíjíme Hradec bylo vždy otevřeno jednáním, přinášelo nové návrhy a pracovalo aktivně jak při vyjednávání koalice, tak po sestavení vedení města," napsal v tiskové zprávě šéf Hnutí Jan Holásek.

"Je zcela na hnutí a bylo v souladu s koaliční smlouvou, navrhovat výměnu Ilony Dvořákové na pozici náměstkyně. Šlo o rozhodnutí všech členů vedení i naprosté většiny řadových členů hnutí. O důvodech jsme již několikrát informovali. Nové vedení města se opírá o tři přeběhlíky – je to ještě politika nebo už jenom politikaření kolegyně Springerové?" zamyslel se Holásek.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Jana Holáska

Štítky Jan Holásek, Hradec Králové, koalice, radnice, Pavlína Springerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Politická střelnice v Hradci pokračuje, koalice se opírá o přeběhlíky, vrací úder Hnutí rozvíjíme Hradec  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.