Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Piráty do voleb povede opět Pavel Vrbický, chce dostupné bydlení a ekologičtější dopravu

Královéhradečtí Piráti si zvolili lídra pro zářijové komunální volby. Stejně jako před čtyřmi roky je povede Pavel Vrbický. Ten v současné době působí jako opoziční zastupitel. Zabývá se především problematikou bydlení, upozorňuje například, že byty v Hradci jsou pro mladé lidi finančně nedostupné.

„Řada mladých lidí odchází z Hradce, protože je zde drahé bydlení. Problémy s vysokými náklady na bydlení mají i osamělí senioři. Soustavně vyvíjíme tlak, aby město tento problém řešilo. Prosadili jsme například opravu bytového domu na Gočárově třídě nebo v letošním roce deseti bytů pro sociální účely. Ovšem změny, které by Hradečáci skutečně pocítili, je možné jedině se silným hlasem ve vedení města,” uvedl v tiskové zprávě Pirátů Pavel Vrbický. Kromě problematiky bydlení se zabývá také tématy zádrž vody v krajině a ochlazování velkých měst.

Další kandidáty chtějí Piráti představit v příštích týdnech. Jejich cílem je minimálně zopakovat volební výsledek z roku 2018, kdy získali přes deset procent hlasů a obsadili pět křesel v zastupitelstvu.

„Za čtyři roky v zastupitelstvu jsme dobře poznali fungování radnice. Jsme připraveni za Hradec spolupřevzít zodpovědnost, a kromě dostupného bydlení daleko více prosazovat ekologickou dopravu nebo inovativní a moderní vzdělávání,” uzavírá Vrbický.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Piráti HK | Zdroj Piráti HK

Štítky Piráti, volby, lídr, Hradec Králové, Pavel Vrbický, bydlení, ekologie, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráty do voleb povede opět Pavel Vrbický, chce dostupné bydlení a ekologičtější dopravu  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.