Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradec Králové omezil počet akcí ve svém prestižním kalendáři, řada událostí se kvůli koronaviru přesouvá

Kulturní, společenské a sportovní události, které město zařadí do svého prestižního kalendáře Calendarium Regina získají také finanční podporu radnice. Příští rok jich však bude méně než letos a to přesto, že se řada akcí z letošního roku kvůli koronaviru přesouvá právě na ten příští.

Královéhradecká radnice zařadila do svého kalendáře Calendarium Regina pro rok 2021 celkem 28 akcí, je to o pět méně než letos. Vybrané akce pro příští rok podpoří částkou téměř 13 milionů korun, včetně 3,5 milionu korun na devět událostí pořádaných organizacemi založenými či zřizovanými městem.

Součástí celkové sumy jsou i dotace města více než 4,7 milionu korun pro akce, které se letos kvůli pandemii koronaviru nekonaly a přecházejí do roku 2021. Jde například o festival Rock for People, leteckou přehlídku CIAF nebo Dožínky.

Mezi akcemi podpořenými v cyklu Calendarium Regina 2021 je například Mezinárodní divadelní festival Divadlo evropských regionů, divadelní festival Čekání na Václava, Hudební fórum Hradec Králové, Folklórní festival Pardubice - Hradec Králové, Středoevropský jazzový most, Slavnosti královny Elišky, Královéhradecký Majáles nebo Sborové slavnosti.

Celková podpora 33 akcí cyklu Calendarium Regina 2020 činila téměř 12 milionů korun, před tím bylo v cyklu 363 akcí podpořených dohromady částkou 15,1 milionu korun a v roce 2018 radnice vybrala do kalendáře 35 akcí s podporou 14,5 miliony korun. V seznamu akcí v rámci cyklu Calendarium Regina je každoročně započítáno devět akcí pořádaných městskými organizacemi.

Ohodnoť článek

Štítky kultura, Calendarium Regina, Hradec Králové, koronavirus, Rock for People, Ciaf, Dožínky, radnice, pandemie covidu-19, Divadlo evropských regionů, Hudební fórum Hradec Králové, Slavnosti královny Elišky, COVID-19, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové omezil počet akcí ve svém prestižním kalendáři, řada událostí se kvůli koronaviru přesouvá  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.