Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město Hradec Králové spouští druhou pomoc podnikatelům, ta březnová vyšla radnici na 55 milionů

Město spouští program Antivirus II, který má pomoci hradeckým občanům a podnikatelům se zvládnutím koronavirové pandemie. Na zmírnění dopadů druhé vlny má zatím připraveno 2,8 milionu korun.

Nový program navazuje na březnový Antivirus, který radnici vyšel na téměř 55 milionů korun. Balíček Antivirus II si klade za cíl podpořit sociální služby, sport, volnočasové aktivity pro děti a mládež, cestovní ruch a kulturní organizace.   

„Chceme rovněž podpořit hradecké podnikatele, proto, podobně jako během léta, mezi ně rozdělíme finanční příspěvky. Zatím počítáme s finančním příspěvkem ve výši 2,8 milionu korun. Pro všechny jsme také odložili poplatky za zábor veřejného prostranství, a to až do konce roku 2021. Věříme, že to pomůže především společenskému a kulturnímu životu v našem městě. Chceme znovu poskytnout slevu na nájemném nájemcům, kteří ke svému podnikání užívají nebytové prostory ve vlastnictví města. Výše slevy bude ale odvislá od obdobné podpory ze strany vlády,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek s tím, že finanční pomoc občanům v první vlně patřila ve srovnání s ostatními krajskými městy mezi ty nejvýraznější.

Zastupitelé schválili také nákup 30 tisíc respirátorů FFP2, které rozdělí do mateřských škol a zaměstnancům městské policie.

I přes velké finanční výdaje ale radnice nechce zastavovat probíhané nebo připravované investice.

 „Je potřeba, aby byla v pohybu ekonomika a nemůžeme si dovolit zastavit ani rozvoj města. Stále tedy probíhá stavba sportovní haly na Pouchově, pokračuje první kolo zadávacího řízení na zhotovitele multifunkčního fotbalového stadionu, pracujeme také na přípravě inteligentního dopravního systému a bude zahájena stavba lávky přes Labe u Aldisu. Věřím, že se při schvalování rozpočtu podaří plánované investice uskutečnit,“ řekl náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha.

Ohodnoť článek

Foto Karel Punčochář

Štítky koronavirus, Hradec Králové, Antivirus II, kultura, radnice, investice, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Hradec Králové spouští druhou pomoc podnikatelům, ta březnová vyšla radnici na 55 milionů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.