Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klicperovo divadlo se zapojilo do projektu Dramox. Lidé z něj mohou sledovat záznamy inscenací

V týdnu odstartoval v Česku nový internetový projekt Dramox. Díky němu mohou diváci sledovat záznamy divadelních inscenací. Videoportál funguje na obdobném principu, jako předplacené sledování filmů a seriálu doma v televizi nebo na počítači. Mezi prvními divadly, která se do projektu zapojila je i Klicperovo divadlo.

V nabídce Dramoxu jsou v současné době tři záznamy hradecké divadelní scény. Jedná se o úspěšné Akvabely v režii Vladimíra Morávka nebo Petrolejové lampy s Pavlou Tomicovou a Filipem Richtermocem v režii Ivana Rajmonta, které se dočkaly 110 repríz. Třetí inscenací je nově pořízený záznam hry Davida Drábka Velká mořská víla. Ten vznikl při zářijové derniéře.

Inscenace, které jsou aktuálně na repertoáru divadla, nebudou do projektu zařazovány. Ani sebelepší divadelní záznam nenahradí živý divadelní zážitek. I přesto ale divadlo chystá celou řadu dalších záznamů, které budou na videoportál postupně přidávány.

Půjde například o derniérovaná představení, která byla divácky úspěšná nebo kritikou vysoce ceněná. Natočena by mohla být i derniéra Jedlíků čokolády. Proběhnout by měla ještě v tomto roce. Když se podaří zajistit u zahraniční agentury autorská práva, mohla by se na portálu objevit i Pěna dní Borise Viana.

Projekt Dramox bude svým provozem podporovat divadelní instituce. Ti, kteří mají divadlo rádi si mohou koupit měsíční předplatné za 299 korun nebo roční za 2990 korun. Divadlům půjde 55 procent z předplatného.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/ klicperovodivadlo

Štítky divadelní inscenace, Dramox, projekt, Klicperovo divadlo, divadlo, Česko, Vladimír Morávek, Pavla Tomicová, Ivan Rajmont, David Drábek, Boris Vian

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo se zapojilo do projektu Dramox. Lidé z něj mohou sledovat záznamy inscenací  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.