Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Valdštejnskou lodžii navštívilo v loňském roce přes třicet tisíc lidí. V oblibě je také u svatebčanů

I přes covidová opatření, která omezila pořádání různých akcí včetně těch s dlouhou tradicí, byla návštěvnost Valdštejnské lodžie v Jičíně v uplynulém roce vysoká. Dorazilo sem více jak jednatřicet tisíc návštěvníků. A to i díky tomu, že představitelé Valdštějnského imaginária přišli s alternativními covidovými projekty.

V loňském roce byl omezen festival alternativního divadla Malá inventura a zimní akce Divovánoce, které proběhly jinak, než bylo obvyklé. Jedním z covidových projektů, který vznikl, se jmenoval Slova na sloupech. Na sloupových plochách v centru města se objevovala poezie od regionálních autorů. Druhým projektem byla Valdštejnská veranda. Obsahovala podcasty s osobnostmi spojenými s lodžií. Dubnové Čarodění bylo pojato jako výtvarně – ornitologická instalace pod názvem Les zakletých duší.

Omezení ale přinesla oprava prostor u Čestného dvora. Pořadatelé akcí proto museli improvizovat.

Nejúspěšnější akcí roku 2021 byl Lodžie Worldfest, který už probíhal bez omezení a zavítalo na něj 754 návštěvníků.

Z lodžie se podle výroční zprávy stalo velice oblíbené místo svatebčanů, kteří zde uzavřeli sňatek. Do Valdštejnské lodžie přišlo v roce 2021 celkem 31 529 návštěvníků, převážná většina z nich byla i návštěvníky kavárny, která je čím dál více populární. 

Ohodnoť článek

Foto Valdštejnská lodžie

Štítky Valdštejnská lodžie, Jičín, památka, baroko, Valdštejnské imaginárium, výroční zpráva, lodžie, projekt, Čestný dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Valdštejnskou lodžii navštívilo v loňském roce přes třicet tisíc lidí. V oblibě je také u svatebčanů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.