Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kam o víkendu? Na dožínky nebo Slavnosti hořických trubiček. Slavnosti královny Elišky jsou zrušené

Tuto sobotu můžete vyrazit na dožínky v Jaroměři, Slavnosti hořických trubiček nebo na soutěž o nejlepší guláš do Pece pod Sněžkou. Oproti tomu tradiční akce Slavnosti královny Elišky, která připadá na první zářijový víkend, je zrušená. Nebude ani letecká přehlídka CIAF.

V Jaroměři zítra odpoledne od 14 hodin pořádají Dožínkový den. Na náměstí Československé armády se můžete těšit na různorodé stánky, bohaté občerstvení, africké trhy, řemeslné pivovary nebo regionální vinaře. Také tu bude doprovodný program – koncerty, vystoupení kouzelníka, pro děti dílničky, soutěže nebo cesta za pokladem.

V Hořicích zítra zvou na Slavnosti Hořických trubiček. Akce začne už v 9 hodin ráno na náměstí Jiřího z Poděbrad a zahájí ji show pro děti To nejlepší od Michala Nesvadby. Chybět nebudou mažoretky, koncerty, trubičkové soutěže a pro děti bude nachystaný ještě další program v parčíku.

O nejlepší Krakonošův guláš budou v sobou soutěžit v Peci pod Sněžkou. Soutěžící tu budou soupeřit o cenu veřejnosti i odborné poroty. Ochutnávky gulášů začnou v pravé poledne. Soutěž se koná na Parkovišti P3 – Kaplička a na místě bude i doprovodný kulturní program.

Naopak tradiční akce v centru Hradce Králové, Slavnosti královny Elišky, která se koná vždy na začátku září, se ruší. „Přestože se venkovní kulturní život pomalu vrací do normálu, existují akce, které svým významem a s ním spojenou vysokou návštěvností znamenají násobně větší epidemiologické riziko, zejména riziko přenosu nechtěných mutací mezi obyvatele na konci období letních dovolených. V současné době je to překážka, kterou nelze překonat bez toho, aby to neohrozilo zdraví nejen návštěvníků, ale i jejich rodin, přátel a spoluobčanů,“ uvedli pořadatelé.

Kvůli epidemii koronaviru se nekoná ani letecká přehlídka CIAF na královéhradeckém letišti. Její organizátoři uvedli, že začali rovnou s přípravami na následující rok 2022.

Ohodnoť článek

Foto Město Hradec Králové | Zdroj Zdroj: FB Dožínkový den v Jaroměři, FB Město Hořice, Pec pod Sněžkou, Slavnosti královny Elišky, CIAF

Štítky akce, víkend, děti, dožínky, guláš, slavnosti, trhy, koncert, Slavnosti královny Elišky, CIAF, slavnost, Jaroměř, soutěž, Pec pod Sněžkou, Československá armáda, Michal Nesvadba, pandemie covidu-19, Hořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na dožínky nebo Slavnosti hořických trubiček. Slavnosti královny Elišky jsou zrušené  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.