Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kam o víkendu? Na Nábřeží jazzmanů, noční běh, Medové slavnosti nebo autoveterány

Víkendové akce tentokrát vycházejí hlavně na sobotu. Rodiny s dětmi ocení především program v Žižkových sadech nebo Medové slavnosti na Hrádku u Nechanic. Milovníci jazzu mají v sobotu v Hradci také o program postaráno. A sportovci si zase mohou užít noční běh centrem města.

V sobotu se už potřinácté v Hradci Králové koná Nábřežní jazzová pouť. Putování mezi dvěma pódii i napříč jazzovými styly v podání muzikantů z našeho regionu, špičkových jazzmanů i zahraničních hostů. Začátek bude v 15 hodin v parku u Tyršova mostu.

Zároveň se v Hradci Králové v sobotu koná i Den rodiny. V Žižkových sadech budou od 10 dopoledne pohádky, roztleskávačky nebo dětská diskotéka.

Večer si pak v Hradci můžete ještě zaběhat, proběhne tradiční Night Run. Trasa povede centrem i podél řeky Labe. V 18:15 bude start dětských závodů, o hodinu později start rodinného závodu, ve 20:30 odstartuje běh na pět kilometrů a o deset minut později desetikilometrový běh.

Ode dneška do neděle se Krkonoše stanou Amerikou. Na Liščí farmě ve Vrchlabí se koná velký americký víkend plný tradičních aut. Návštěvníky kromě spanilých jízd čeká například dražba Cadillacu Eldorado 1972, kulturistická show a řada koncertů. V sobotu večer tu vystoupí zpěvačka Lenny.

Zámek Hrádek u Nechanic v sobotu láká na Medové slavnosti. Od 9 do 17 hodin tu na návštěvníky čekají dílny a včelařská stezka, ukázka historických řemesel, medová pohádka nebo živá hudba. Děti si tu budou moci vyrobit svůj vlastní perník nebo svíčku.  

V Ratibořicích se v sobotu potkají automobiloví veteráni. V areálu zámeckého parku se chystá dvacáté setkání majitelů historických motorových vozidel doprovázené koncertem populárních evergreenů v podání orchestru Dechová harmonie Náchod.

V Jičíně se tento týden koná šestý ročník festivalu Jinčí čin. Letošní ročník se zaměřil na štěstí – návštěvníci mohou zavítat na řadu přednášek, panelových diskusí, divadelní vystoupení, projekce, koncerty nebo autorská čtení. Festival probíhá v budově bývalého nákladového nádraží v Jičíně.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kudy z nudy | Zdroj Akce Hradecka, Kudy z nudy, Krkonoše Amerikou

Štítky akce, víkend, zámek, slavnosti, koncert, veteráni, běh, jazz, slavnost, Hradec Králové, Hrádek u Nechanic, Jičín, Labe, sad, Cadillac Eldorado, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na Nábřeží jazzmanů, noční běh, Medové slavnosti nebo autoveterány  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.