Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kam o víkendu? Na lyže či snowboard, do ožilého pevnostního města nebo na neckyádu

Závod na lyžích a snowboardu v červenci? Proč ne, stačí dnes nebo zítra vyrazit na Koupálo Janovičky na Broumovsku. Poblíž se v sobotu koná i bláznivá neckyáda. Milovníci historických akcí zase mohou vyrazit do oživlého pevnostního města Josefov nebo na Zámecké slavnosti na Hrádek u Nechanic.

Koupálo v Janovičkách na Broumovsku dnes a zítra patří moderním sportům. Koná se tu první mezinárodní závod ve skimboardingu (sport podobný surfingu) na území České republiky. Kromě toho se tu bude konat i letní snowboardový a freeski závod na umělém povrchu. Do závodů se může hlásit i široká veřejnost. Pro závodníky je připravený kemp, kde si mohou zdarma postavit stan. Večer bude po oba dny následovat party s bohatým hudebním programem.

Pevnostní město Josefov zítra ožije dobovým životem. Návštěvníci se mohou těšit na postavy v dobových kostýmech, na vojsko, tržiště na náměstí, řemeslný jarmark, dobovou hudbu, loutkové divadlo i bitevní ukázku. Program tu bude od 9 do 16 hodin. Všichni diváci se ale při příchodu musí prokázat negativním testem na covid-19 nebo doložit doklad o prodělání nemoci či aplikaci očkování. Navíc budou muset mít všichni přítomní po celou dobu nasazený respirátor.

Na dobový jarmark láká o víkendu i Hrádek u Nechanic, kde pořádají Zámecké slavnosti. V sobotu tu bude navíc doprovodný program, na kterém vystoupí sokolníci, šermíři a bude tu i loutkové divadlo nebo živá hudba.

Muzejní staročeské trhy pořádají v Novém Městě nad Metují. Ve venkovních prostorách Spolkového domu a Městského muzea budou v sobotu od 9 do 17 hodin ukázky řemesel a rukodělných dovedností, dílničky pro děti i občerstvení.

V Hynčicích na Broumovsku v sobotu pořádají neckyádu, soutěžní plavbu vlastnoručně postavených plavidel. Fantazii se meze nekladou a kostýmy jsou vítány. Start bude v 10 hodin dopoledne u areálu Nejlevnější pneu a cíl na parkovišti pod zastávkou Hynčice.

Vojenské muzeum Králíky láká všechny statečné na projížďky bojovým vozidlem pěchoty. Projížďky se konají každou sobotu v případě příznivého počasí od 12 do 15 hodin.

Ohodnoť článek

Foto Maloskalská noc | Zdroj Koupálo Janovičky, Kudy z nudy, Facebook Neckyáda Hynčice

Štítky akce, víkend, zámek, slavnost, pevnost, Broumovsko, neckyáda, Josefov, Hrádek u Nechanic, Nové Město nad Metují, Králíky, Hrádek, lyže, snowboarding, Česko, Hynčice, Spolkový dům ve Skalici, Vojenské muzeum Králíky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na lyže či snowboard, do ožilého pevnostního města nebo na neckyádu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.