Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Broumovský klášter láká na noční hrané prohlídky s Aloisem Jiráskem

S letními prázdninami na Broumovsku startují tradiční noční hrané prohlídky kláštera. První proběhne už zítra. Potemnělým klášterem návštěvníky provede historická postava Aloise Jiráska, studenta klášterního gymnázia.

Noční hrané prohlídky startují už zítra, v pátek 2. července, a konat se budou každý prázdninový pátek od 19 a 21 hodin. Téma letošních prohlídek zní Aloisovy lapálie – průvodcem bude totiž historická postava mladého spisovatele Aloise Jiráska – studenta klášterního gymnázia. Ten hosty provede nejen klášterem, ale i studiem a trochu svým životem.

Návštěvníci hraných prohlídek se navíc mohou těšit i na další historické postavy, které by se jinak ve skutečnosti nepotkaly – prvního československého ministra financí Aloise Rašína nebo slavného botanika a jednoho z ředitelů klášterního gymnázia Vincence Maiwalda.

Kromě hraných prohlídek klášter pořádá i klasické noční prohlídky, na kterých návštěvníci zažijí jedinečnou atmosféru potemnělého kláštera. Prohlídky budou tematicky zaměřené na momenty života v klášteře a zavedou návštěvníky do nejkrásnějších historických interiérů kláštera – do vzácně dochované klášterní knihovny se 17 tisíci svazky knih, do refektáře s unikátní kopií Turínského plátna a do bohatě zdobeného klášterního kostela sv. Vojtěcha.

Noční prohlídky startují v sobotu 3. července a konat se budou každou prázdninovou středu a sobotu ve 20:30 a 22:00.

Vstupné na hrané prohlídky je 190 korun pro dospělé a 120 korun pro děti, na klasické noční prohlídky 160 korun a 95 korun. „Na oba typy prohlídek doporučujeme rezervaci na emailu prohlidky@klasterbroumov.cz nebo telefonním čísle 733 739 726,“ říká Kateřina Ostradecká z Agentury pro rozvoj Broumovska.  

Ohodnoť článek

Foto Petra Voráčková

Štítky klášter, Broumov, noční prohlídky, Alois Jirásek, prázdniny, Broumovský klášter, Broumovsko, Alois Rašín, Vincenc Maiwald, Turínské plátno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Broumovský klášter láká na noční hrané prohlídky s Aloisem Jiráskem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.