Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič Octávky srazil Audi. Chtěl ujet, ale narazil do sloupu. Měl 2,4 promile

Alkohol dělá z opatrných řidičů závodníky, upozorňují policisté. Ti momentálně vyšetřují například nehodu z Chlumce nad Cidlinou, kdy alkoholem omámený řidič na kruhovém objezdu srazil jiné vozidlo. Viník nehody se pokusil ujet, ale do cesty se mu „postavil“ sloup.

Hned několik případů alkoholu za volantem řeší policie v Královéhradeckém kraji. V Chlumci nad Cidlinou včera dopoledne došlo k nehodě na kruhovém objezdu. „Třiačtyřicetiletý řidič octavie narazil na kruhovém objezdu do automobilu značky Audi. Po nárazu se rozhodl pokračovat v jízdě, nicméně narazil do sloupu veřejného osvětlení. Na výzvu policistů se muž podrobil dechové zkoušce. Přístroj naměřil hodnotu 2,37 promile alkoholu,“ informovala policejní mluvčí Eliška Majerová.

K další „alkoholové“ nehodě došlo například minulý týden mezi Kuksem a Choustníkovým Hradištěm, kde bouralo auto značky Citroen. „Čtyřicetiletý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk, vjel do protisměru, kde narazil do dopravní značky. Policisté muži naměřili 1, 76 promile alkoholu v dechu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ uvedla Majerová. Oběma řidičům teď hrozí až tři roky za mřížemi.

Policisté upozorňují, že alkohol výrazně ovlivňuje vnímání, člověk reaguje se zpožděním a neadekvátně. „Mimo to se účinkem alkoholu zmenšuje zorné pole, což má za následek tzv. tunelové vidění. Alkohol odbourává zábrany a tak se z tichých, plachých lidí stávají bouřliváci. A z opatrných řidičů závodníci. To všechno může mít naprosto fatální následky,“ upozorňuje Majerová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, alkohol, Chlumec nad Cidlinou, Kuks, Choustníkovo Hradiště, sloup, havárie, Audi, Citroën, Královéhradecký kraj, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič Octávky srazil Audi. Chtěl ujet, ale narazil do sloupu. Měl 2,4 promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.