Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od neděle začne platit nový vlakový jízdní řád. V Královéhradeckém kraji posílí spoje do Chocně

Vlakoví cestující si budou muset ohlídat jízdní řády. Od neděle totiž začne platit nový pro rok 2021. Dobrou zprávou je, že posílí spoje z Hradce Králové do Letohradu. Víc vlaků bude jezdit i mezi Náchodskem a Chocní. Rychlejší bude spojení z Náchoda do Hradce Králové. Kvůli výlukám bude komplikovanější provoz mezi Hradcem Králové a Pardubicemi a mezi Trutnovem a Starou Pakou.

Na trati Hradec Králové – Letohrad budou doplněny spěšné vlaky o jeden pár. Půjde o nejvýznamnější úpravu. Spěšný vlak, který bude vyjíždět z Hradce Králové pět minut po sedmé hodině ranní pojede denně až do Letohradu. Z opačné strany bude vyjíždět spoj tři minuty po půl sedmé ráno a doplní spojení na celodenní dvouhodinový interval.

Změní se i koncepce víkendové dopravy mezi Hradcem Králové, Týništěm nad Orlicí a Chocní. Osobní vlaky z Hradce Králové, které mají odjezdy v sudou hodinu pojedou jen do Týniště. V opačném směru budou odjezdy v lichou hodinu.

Osobní vlaky na trati Týniště nad Orlicí - Choceň pojedou v jiných časech a jejich četnost bude navýšena na dvouhodinový interval.

„Dopravce nám vyšel změnami vstříc. Například pro cestující z Náchodska do Hradce Králové bude příjemné zkrácení jízdní doby spěšného vlaku Dobrošov v obou směrech. Ranní vlak dorazí do Hradce dříve a odpoledne bude odjíždět později. Jízdní doba klesne pod 50 minut,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Během nového jízdního řádu chystá Správa železnic několik výluk, které ovlivní provoz vlaků Českých drah. Týkat se to bude úseku Stéblová – Pardubice na trati 031 Hradec Králové – Pardubice, která bude probíhat od konce května do poloviny listopadu. Další výluka proběhne mezi Trutnovem a Starou Pakou, která je v plánu od začátku července do poloviny srpna.

Ve spolupráci se Správou železnic budeme kooperovat na co nejhladším průběhu plánovaných výluk a připravíme také náhradní dopravu tak, aby stavební práce na železnici co nejméně omezily cestující,“ informoval radní pro dopravu Václav Řehoř.

Jízdní řád pro rok 2021 bude platit až do 11. prosince

Nový jízdní řád bude platit až do 11. prosince příštího roku. Regionální vlaky, které jsou objednány Královéhradeckým krajem ujedou v příštím roce celkem 5,85 milionu vlakokilometrů. Denně půjde o šestnáct tisíc kilometrů. V novém období zavedou České dráhy 698 tras regionálních vlaků.

V pracovní den bude vypraveno 624 vlaků, v sobotu 487 a v neděli 491. V kraji denně pojede 32 dálkových vlaků na lince R 10 Praha – Hradec Králové – Trutnov.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky doprava, vlak, jízdná řád, 2021, cestující, posílení, spoje, Hradec Králové, jízdní řád, Choceň, Královéhradecký kraj, Pardubice, Trutnov, Letohrad, Stará Paka, Náchod, Týniště nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od neděle začne platit nový vlakový jízdní řád. V Královéhradeckém kraji posílí spoje do Chocně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.