Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lesy České republiky vybudovaly na Trutnovsku nádrž na zadržování vody

U Choustníkova Hradiště na Trutnovsku vznikla nádrž, která má zadržet vodu v krajině. Vybudoval ji za šest milionů korun ve svém programu Vracíme vodu lesu statní podnik Lesy České republiky (LČR). Cílem programu je předcházet vysychání krajiny.

Nádrž nazvaná Soutok je ve státních lesích mezi Choustníkovým Hradištěm a Kohoutovem, pojme až 28.000 metrů krychlových vody a hladina se může rozlít až na 14.300 metrů čtverečních.

"Název dostala podle soutoku dvou potoků, které ji v současné době, kdy se napouští, vydatně zásobují vodou," uvedl lesní správce ze Dvora Králové nad Labem Tomáš Hillermann. Podle něj jsou v místě pro vznik nádrže příznivé geomorfologické podmínky. Nádrž by se měla naplnit vodou do konce října.

Lesy ČR v programu Vracíme vodu lesu chtějí vybudovat 73 nových nádrží a 292 jich obnovit nebo opravit. Část peněz na obnovu mokřadu získala společnost z Operačního programu Životní prostředí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, stavby, voda, příroda, Lesy ČR, Trutnovsko, FOTO, Lesy České republiky, nádrž, okres Trutnov, Choustníkovo Hradiště, les, Dvůr Králové nad Labem, Operační program Životní prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesy České republiky vybudovaly na Trutnovsku nádrž na zadržování vody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.