Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiči dostanou k Vánocům novou dálnici v úseku Časy - Ostrov

Přesně týden se otevře nový patnácti kilometrový úsek dálnice D35 v úseku Časy - Ostrov. Premiéru zažijí řidiči 22. prosince, slavnostní otevření proběhne odpoledne.

Příští týdnem už budou řidiči ve východních Čechách testovat novou dálnici. 22. prosince, ve čtvrtek, se otevře nový úsek D35 Časy – Ostrov. Je to patnáct kilometrů dlouhý úsek, na kterém se nachází i čerpací stanice. Restaurace bude až příští rok.

Další kilometry dálnic se rýšují od Hradce Králové k polským hranicím. Řidičům se už v roce 2021 otevřel dokončený úsek dálnice D11 mezi Smiřicemi a Jaroměří. Další práce na dostavbě D11 by měly být zahájeny v roce 2023 mezi Trutnovem a státní hranicí s Polskem. Do roku 2026 má Ředitelství silnic a dálnic zhotovit přes jedenadvacet kilometrů této dálnice. V roce 2025 započnou práce na zbývajícím úseku mezi Jaroměří a Trutnovem. Po téměř dvacet kilometrů dlouhé části dálnice, by mohli řidiči začít jezdit až v roce 2028. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky D35, Časy, Ostrov, dálnice, zprovoznění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči dostanou k Vánocům novou dálnici v úseku Časy - Ostrov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.