Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na některých místech v Novém Bydžově a okolí bude preventivně měřena rychlost

Řidiči by si měli hlídat rychlost na tachometru. Ještě v tomto měsíci a následně také v listopadu, bude na vybraných úsecích silnic městských částí Nového Bydžova probíhat preventivní měření rychlosti. Měření bude prováděno Městskou policií Nový Bydžov.

Už v minulých letech schválila novobydžovská Rada města na základě požadavků občanů provádění preventivního měření rychlosti. V tomto a příštím měsíci se proto Městská policie Nový Bydžov vydá na některá místa, kde bude měřit rychlost řidičů zapůjčeným radarem.

„Provádění měření rychlosti je možné na základě stanoviska Krajského ředitelství Policie ČR, dopravního inspektorátu Hradec Králové a jsou rovněž přesně určeny úseky, kde měření a zastavování vozidel lze realizovat. Jinými slovy městská policie si sama nemůže zvolit úsek komunikace a tam rychlost měřit,“ uvedl místostarosta města Martin Kořínek.

V Novém Bydžově půjde o měřené úseky v ulici Jana Maláta, na Dukelské třídě a na Třídě Bedřicha Smetany. Městská policie bude stát s radarem také v Zábědově a ve Skochovicích.

Měření rychlosti by mělo být pouze preventivní. Vybraná místa měření vychází z aktuální bezpečnostní situace a z požadavků místních obyvatel. Policie apeluje na řidiče, aby důsledně dodržovali povolenou rychlost. V příštím roce bude provedeno vyhodnocení a případná úprava míst, kde bude rychlost měřena.

Ohodnoť článek

Foto Město Nový Bydžov

Štítky měření rychlosti, policie, Městská policie, Nový Bydžov, radar, obecní policie, Policie České republiky, Bedřich Smetana, Jan Malát, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na některých místech v Novém Bydžově a okolí bude preventivně měřena rychlost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.