Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedličkova dálnice v Novém Bydžově poslouží nejen v průběhu uzavírky

Královéhradecké kraj postupně opravuje jednu z nejvytíženějších krajských silnic, nazývanou jako Jedličkova dálnice. Jde o silnici spojující Nový Bydžov s Chlumcem nad Cidlinou. Aby měla závěrečná etapa co nejmenší dopad na veřejnost, krajské vedení vyšlo bydžovské radnici vstříc. Poskytlo peníze na opravu silnice podél kolejí. Ta bude v průběhu rekonstrukce frekventované silnice sloužit jako objízdná trasa.

Vyhověli jsme návrhu novobydžovské radnice a na rekonstrukci takzvané Jedličkovy dálnice, která bude sloužit motoristům během uzavírky naší silnice v úseku od průmyslové zóny Zábědov ke kruhovému objezdu v centru města, poskytneme 1,5 z celkových 3,5 milionu korun. Díky tomu nebude veřejnost naší investicí do silnice druhé třídy tolik omezena a zároveň bude mít tato komunikace velký potenciál do budoucna,“ vysvětluje hejtman Martin Červíček.

Jedličkova dálnice by neměla ztratit na významu ani po ukončení stavebních prací na silnici II/327. Město chystá její prodloužení kolem železničního nádraží až do Skřivan. Vznikl by obchvat centra, kterému se ulehčí od dopravního zatížení. Současně s její rekonstrukcí vznikla hned vedle nová cyklostezka za sedm milionů korun.

Postupnou a finančně nákladnou opravu silnice druhé třídy mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou zahájil kraj už v roce 2020. Zrekonstruován je přibližně šestikilometrový úsek mezi Chlumcem a průmyslovou zónou Zábědov. Stavba zatím vyšla na sto čtyřicet milionů korun.

Poslední, třetí etapa, vyjde na sedmdesát pět milionů korun a má skončit v roce 2025. Během ní postaví město vedle silnice cyklostezku do průmyslové zóny.

Za pár týdnů začne sloužit cyklistům nová cyklostezka mezi Novým a Starým Bydžovem, která vyšla na dvacet milionů korun.

Kraj také chystá investice v nedalekém Chlumci nad Cidlinou. „V současnosti jednáme s vedením města o rekonstrukci silnice od železničního přejezdu k Fajn parku. Stavbu ale musíme zkoordinovat se záměrem Správy železnic, která zde plánuje vybudovat mimoúrovňový přejezd,“ dodává hejtman Martin Červíček.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Jedličkova dálnice, Nový Bydžov, rekonstrukce, cyklostezka, silnice, dálnice, Královéhradecký kraj, Chlumec nad Cidlinou, Martin Červíček, Zábědov, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedličkova dálnice v Novém Bydžově poslouží nejen v průběhu uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.