Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zítra se otevře opravená silnice mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou

Další část frekventované silnice mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou byla modernizována za úplné uzavírky už od dubna. Letos se opravovaly úseky v délce přes jeden kilometr a navazují na stavbu, která byla započata už v roce 2020. Od té doby prošel kompletní rekonstrukcí šestikilometrový úsek silnice, který nechal Královéhradecký kraj opravit za více než 140 milionů korun včetně DPH. Od zítřejšího dne bude pro řidiče silnice zprovozněna v rámci předčasného užívání.

„Silnice II/327 je důležitou spojnicí mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou pro osobní i nákladní dopravu. Letos se opravy dočkal úsek vedoucí od průmyslové zóny v Zábědově po obec Zachrašťany, kde došlo ke kompletní rekonstrukci silnice včetně podkladních vrstev a aktivní zóny s řešením odvodnění a silničního příslušenství. Termín dokončení stavebních prací byl dodržen, řidiči proto mohou počítat se zprůjezdněním už od 18. července,“ potvrdil v tiskové zprávě krajský radní pro dopravu Václav Řehoř.

Oprava šest kilometrů dlouhého úseku stála Královéhradecký kraj přes 140 milionů korun bez DPH a byla zahájena v roce 2020.

„Tři roky pracujeme na modernizaci silnice mezi Chlumcem nad Cidlinou a Novým Bydžovem, která je klíčovou komunikací v rámci regionální silniční sítě. Už na začátku jsme si byli vědomi náročnosti této investice s ohledem na její stavební část, ale také z důvodu zkorigování dopravy a objízdných tras. Teď jsme úspěšně na konci této první fáze, na kterou v letech 2024 a 2025 naváže další připravovaná etapa za 75 milionů korun,“ doplnil hejtman Martin Červíček.

V další etapě projde rekonstrukcí úsek od průmyslové zóny v městské části Zábědov až po kruhový objezd v centru Nového Bydžova. S touto krajskou investicí je v plánu i oprava chodníků a přechodů pro chodce, které mělo podniknout město Nový Bydžov.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky otevření, silnice, Nový Bydžov, Chlumec nad Cidlinou, oprava, Královéhradecký kraj, Václav Řehoř, Martin Červíček, Zachrašťany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra se otevře opravená silnice mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.