Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiči se musí v Trutnově připravit na další změny v dopravě. Opatřeními má dojít ke zlepšení

V Trutnově a okolí se sešlo hned několik dopravních staveb najednou, a proto bylo zapotřebí zavést opatření, která situaci v dopravě alespoň mírně zlepší. Do Horské ulice budou moci řidiči sjíždět z parkoviště u soudu, nákladní doprava bude odkloněna do Krkonošské ulice a Českou čtvrtí bude možné projet jen jednosměrně.

V současné době se v Trutnově rekonstruuje Krkonošská a Národní ulice, probíhá výstavba okružní křižovatky na Pražské, kvůli opravám je uzavřena i ulice Polská a kompletně uzavřena je silnice z Žacléře na Babí. Řidiči se proto musí obrnit trpělivostí.

Radnice v Trutnově společně s Dopravním inspektorátem Policie České republiky nachystaly řadu opatření. která by pomohla alespoň k částečnému zlepšení dopravní situace. „S ohledem na geografické uspořádání jednotlivých staveb není těch řešení příliš mnoho. Například původně jsme počítali s otevřením cesty z Poříčí na Nové Dvory přes Údolíčko, byť na krátkou dobu, ale kůrovcová kalamita v těchto místech nám to znemožnila. Nemůžeme nechat kůrovce dělat si dva měsíce, co chce, škody by byly ohromné,“ říká trutnovský starosta Michal Rosa a dodává: „společně s Dopravním inspektorátem Policie ČR jsme hledali alespoň drobná opatření, která by v některých místech usnadnila provoz a snížila intenzitu dopravy. Za spolupráci kolegům z policie děkuji“.

Opatření v dopravě

Do ulice Horská, už nebudou muset jezdit řidiči přes Nádražní ulici a složitě odbočovat vlevo. Sjet budou moci z parkoviště u soudu do náměstí Republiky. Tím se sníží zátěž v ulicích Úpské nábřeží a Nádražní.

Ulicemi Horská a Úpské nábřeží nebude jezdit nákladní doprava. Přesměrována bude na ulici Krkonošskou. U železničního nadjezdu u Autostylu totiž docházelo často k dopravním nehodám, při kterých řidiči tranzitní dopravy neodhadli výšku svého vozu pod železničním nadjezdem.

Na průjezdní trase Českou čtvrtí bude zaveden jednosměrný provoz. „Řidiči si často zkracují cestu přes ulici Vítězslava Nováka až na Novodvorskou, tudíž v rámci zklidnění dopravy v této lokalitě provedeme následující opatření. Zjednosměrníme ul. Vítězslava Nováka od křižovatky s Novodvorskou ul. směrem po křižovatku s ulicemi Šárka a Česká,“ vysvětluje David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města Městského úřadu Trutnov.

Na alternativních objízdných trasách, kde se očekává zvýšená doprava, budou dosypány krajnice a opraví se výtluky. Jedná se o ulice Dolnoměstská, Hornoměstská, Přespolní a Za Komínem.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, omezení, komplikace, doprava, opatření, řidiči, Vítězslav Novák, Česko, Žacléř, Babí, Michal Rosa, Policie České republiky, Údolíčko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči se musí v Trutnově připravit na další změny v dopravě. Opatřeními má dojít ke zlepšení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.