Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Důchodkyně pod vlivem na kole a nezletilý řidič mopedu se v Hradci srazili na chodníku

Policisté v Hradci Králové řeší úterní nehodu, při které se srazil moped s jízdním kolem. Nezletilý řidič mopedu bez řidičáku jel bez přilby, šestasedmdesátiletá řidička kola byla zase pod vlivem alkoholu. Oba navíc jeli po chodníku, kde neměli co dělat.

K netradiční nehodě došlo v úterý v podvečer v Mrštíkově ulici, kde se srazilo kolo s mopedem. „K nehodě došlo pravděpodobně tak, že třináctiletý chlapec jel společně s o čtyři roky starším kamarádem na mopedu značky F-MAX po chodníku a při předjíždění zachytil o jízdní kolo a následně narazil do sloupu veřejného osvětlení. Cyklistka vlivem střetu ztratila stabilitu a spadla na zem,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že seniorku musela rychlá záchranná služba převézt do nemocnice.

Oba aktéři nehody jsou nyní podezřelí z několika přestupků najednou. U ženy vyšla pozitivní zkouška na alkohol, policistům nadýchala půl promile. Navíc jela po chodníku, který je určen pouze chodcům. „Chlapec zase řídil moped bez řidičského oprávnění, neměl na hlavě ochrannou přilbu, jel po chodníku, na mopedu nebylo sjednané pojištění a vezl spolujezdce, který také neměl přilbu,“ vypočítává mluvčí. Policisté teď budou nehodu nadále vyšetřovat.

Mezi nejčastější prohřešky cyklistů patří právě jízda po chodníku, po přechodu pro chodce, v protisměru nebo zákazem vjezdu. Cyklisté by v ideálním případě měli pro jízdu vyhledat stezky pro cyklisty, sdílené stezky pro chodce a cyklisty, cyklistické koridory a vyhrazené jízdní pruhy. V případě, že taková místa po trase nejsou, musí zůstat na silnici při pravém kraji vozovky.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, moped, cyklista, kolo, nezletilý, alkohol, senior, nehoda, chodník, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důchodkyně pod vlivem na kole a nezletilý řidič mopedu se v Hradci srazili na chodníku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.