Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič na Jičínsku skončil zaklíněný pod kamionem, zřejmě se nevěnoval řízení

Pětadvacetiletý řidič Volkswagenu na Jičínsku nejspíš přehlédl před sebou stojící náklaďák a narazil do něj. Podle policistů se zřejmě nevěnoval řízení. Zraněného mladého řidiče si převzala zdravotní záchranná služba.

K nehodě došlo dnes ráno na přímém úseku silnice 35 ve směru od Kněžnice na Podůlší. „Pětadvacetiletý řidič vozidla Volkswagen Sharan zřejmě plně nesledoval provoz, přehlédl před sebou stojící náklaďák, do kterého narazil,“ popsala nehodu policejní mluvčí Eliška Majerová. Volswagen následně skončil zaklíněný pod kamionem, řidiče si do své péče převzali lékaři. Nikdo jiný se při nehodě nezranil.

Policisté škodu předběžně odhadli na 190 tisíc korun. Řidiči Sharanu navíc uložili pokutu dva tisíce korun.  

Na řidiče, kteří se nevěnují řízení, se zaměřila i červnová bezpečnostní akce policistů v Královéhradeckém kraji. Nejčastějším důvodem, proč se řidiči plně nevěnují řízení, je mobilní telefon. Přitom podle oddělení ministerstva dopravy BESIP je například psaní sms za volantem třikrát nebezpečnější, než když je řidič pod vlivem alkoholu. Při psaní zpráv na mobilu se navíc osminásobně zvyšuje riziko smrtelné nehody. Stejný problém jako psaní sms představuje i kontrola sociálních sítí. Podle BESIPU je nešvar rozšířený hlavně mezi mladými řidiči, protože dvě třetiny z nich si myslí, že se lze věnovat telefonu a zároveň bezpečně řídit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, pozornost, mobil, kamion, okres Jičín, Volkswagen, havárie, BESIP, Volkswagen Sharan, Podůlší, Kněžnice, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na Jičínsku skončil zaklíněný pod kamionem, zřejmě se nevěnoval řízení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.