Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dobrovolní hasiči v Hradci Králové mají nové vozy. Poslouží k technickým zásahům

Dobrovolní hasiči z Malšovic a Březhradu dnes dostali nové zásahové vozy. Jde o speciálně upravená auta, která umožní rychlejší zásah a přepravu více osob najednou. Oba Fiaty jsou vybavené vestavbou pro požární náčiní. Radnice za ně zaplatila 1,6 milionu korun.

„Jde o automobily, které poslouží zejména k technickým zásahům a k dopravě mužstva na místo zásahu. Vozy jsou vybavené technickými prostředky tak, aby hasiči mohli zasahovat u různých typů událostí, jako je například odstraňování následků povodní, větrných smrští a jiných technických zásahů,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Hradecké dobrovolné hasiče radnice podporuje dlouhodobě. Například v minulém roce opravila zbrojnici v Plotištích nad Labem. Nové jsou okna, zateplení, sociální zařízení i sprcha. Ke stávajícímu objektu byla přistavěna i úplně nová část. V té jsou nyní šatny. Rekonstrukce magistrát vyšla na 6,4 milionu korun.  

V Hradci Králové slouží celkem 11 jednotek dobrovolných hasičů. V kategorii jednotky požární ochrany JPO III jsou zařazeny jednotky SDH Svinary, Třebeš, Plácky, Malšova Lhota, Plačice a Březhrad. V kategorii JPO V je zařazena jednotka SDH Malšovice. V dalších místních částech Pouchov, Plotiště nad Labem, Rusek a Piletice jsou zřízeny požární hlídky. 

Ohodnoť článek

Foto Martin Černý | MMHK

Štítky hasiči, auto, dodávka, Fiat, foto, předání, Hradec Králové, technika, vybavení, dobrovolní, Březhrad, Piletice, dobrovolní hasiči, Malšovice, Alexandr Hrabálek, ODS, Plotiště nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči v Hradci Králové mají nové vozy. Poslouží k technickým zásahům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.