Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Převážel nelegálně drženou zbraň a náboje schované v lékárničkách. Navíc dostal pokutu za jízdu bez dálniční známky

Před několika dny hlídka Celní správy ČR prováděla kontrolu na D11. Na 98. kilometru ve směru na Prahu zastavila vozidlo značky Ford Transit, ve kterém cestovali tři muži. V něm bylo nalezeno několik autolékárniček. V nich se parta mužů pokoušela převést nelegálně drženou zbraň a střelivo.

„Jedna z lékárniček byla v příručním zavazadle jednatřicetiletého řidiče. V ní byl schovaný bubínkový revolver v koženém pouzdře a šest kusů střeliva,“ řekla Jitka Fajstavrová. A tím to nekončilo, muži měli autolékárniček daleko víc.  

Další byla například v nákladovém prostoru dodávky. V ní bylo 26 ostrých nábojů. Jelikož by takové hledání mohlo trvat dlouho, celníci vyzvali muže, aby odevzdali všechny zbraně a další střelivo. Řidič tak následně přiznal ještě dva velkokapacitní zásobníky napěchované náboji. „Dalších devět kusů střeliva celníci našli při kontrole automobilu v kožené příruční tašce v nákladovém prostoru,“ dodala mluvčí.  

Ještě na místě se k vlastnictví zbraně a nábojů přihlásit řidič dodávky. Zároveň přiznal, že není držitelem zbrojního průkazu a zbraně pouze našel.  

Celní správa upozornila na jednu kuriozitu. K hrozícímu trestu dostal řidič dodávky pokutu za to, že jel po dálnici bez potřebné dálniční známky. Zaplatil 1,5 tisíce korun a byl předán státní policii. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky Celní správa, ČR, D11, zbraň, nelegální, lékárnička, náboje, krimi, Celní správa České republiky, Praha, Ford Transit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Převážel nelegálně drženou zbraň a náboje schované v lékárničkách. Navíc dostal pokutu za jízdu bez dálniční známky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.