Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Testování studentů v hradeckém kraji odhalilo jen devět případů. U zaměstnanců ani jeden

V Královéhradeckém kraji ve školách nadále pokračuje trend minimálního záchytu pozitivních případů covidu-19. Tento týden bylo testováno v kraji 50.147 žáků, z toho pozitivních bylo devět. Testy u 6373 zaměstnanců škol nezjistily žádného nakaženého. Údaje o testování ve školách v kraji jsou z období 24. až 26. května.

Podle vládního nařízení je výuka možná za dodržování přísných hygienických pravidel, všichni se musí ve škole testovat na covid-19 buď antigenními testy jednou za týden, nebo přesnějšími PCR testy jednou za dva týdny.

Epidemická situace v kraji je několik týdnů jedna z nejpříznivějších v ČR. Královéhradecký kraj dnes vykázal druhý nejnižší nárůst počtu případů koronaviru v zemi. Za posledních sedm dní v kraji přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel 14 nakažených, v úterý tento ukazatel činil 17 případů a ve středu před týdnem 30. Lépe na tom byl jen Karlovarský kraj, který dnes měl čtyři nakažené za posledních sedm dní na 100.000 obyvatel. Celostátní průměr dnes činil 37 případů. Vyplývá to z dat, která zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví.

V Královéhradeckém kraji se nyní nákaza nejvíce šíří v okresech Rychnov nad Kněžnou a Hradec Králové, za posledních sedm dní přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel v obou regionech po zhruba 21 nákazách, přičemž před týdnem to bylo podle tohoto přepočtu na Rychnovsku 86 případů a na Hradecku 36. Na Náchodsku a Jičínsku za posledních sedm dní přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel zhruba 17 a pět nakažených, před týdnem 17 a 11. Nejlépe na tom byl v hradeckém kraji opět okres Trutnov, kde sedmidenní přírůstek na 100.000 obyvatel činil zhruba tři případy, před týdnem byly nárůst na Trutnovsku vyšší, a to zhruba pět případů, vyplynulo z dat ministerstva.

Epidemie v Královéhradeckém kraji trvale ustupuje od konce února. Od začátku pandemie se v Královéhradeckém kraji nakazilo 104.587 lidí, což je 19 procent všech obyvatel kraje. Z nemoci se dosud vyléčilo 102.563 lidí a 1809 zemřelo.

Podle ministerstva zdravotnictví bylo v Královéhradeckém kraji dosud podáno 268.930 dávek vakcíny. Alespoň jednu dávku dostalo 199.237 lidí, tedy více než 36 procent obyvatel kraje. V úterý zdravotníci podali 4244 dávek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, školy, koronavirus, Královéhradecký, kraj, test, škola, děti, student, učitel, Královéhradecký kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testování studentů v hradeckém kraji odhalilo jen devět případů. U zaměstnanců ani jeden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.