Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O víkendu vyjedou první cyklobusy. Pojedou do Krkonoš, Orlických hor i Českého ráje

První cyklobusy ve východních Čechách vyjedou už tuto sobotu 29. května. Pravidelné linky budou jezdit z Hradce Králové na Špindlerovku a do Deštného v Orlických horách. Speciální autobusy budou vyjíždět i ze Dvora Králové nad Labem do Náchoda nebo z Jičína do Prachovských skal a na hrad Kost.

Krkonoše  

„Pokud se budete chtít vypravit z Hradce Králové na Špindlerovku, buďte s kolem na terminálu v sedm hodin ráno,“ říká Radovan Vrátný ze společnosti BusLine, která cyklobusy provozuje. Přímá linka bude stavět například v Hořicích, Vrchlabí nebo na Kuksu.  

Letošní novinkou pro milovníky krkonošské cyklistiky bude linka z Harrachova na Pomezní boudy. Ta vyjede vždy ve čtvrt na osm ráno. Po cestě nabere další cestující v Rokytnici, Jilemnici, Vrchlabí, Janských Lázních a v Peci pod Sněžkou. „Kvůli opravě mostu však cyklobus nebude letos zajíždět na Benecko,“ dodal Vrátný. Zpět bude vyrážet vždy v 16:50. 

Orlické hory  

Cyklisté se každý víkend dostanou z Hradce Králové i do Orlických hor. Autobus bude z terminálu hromadné dopravy odjíždět vždy v půl osmé ráno. Opačným směrem pojede v deset hodin dopoledne. Po cestě je možné vystoupit nebo nastoupit například na Rozkoši.  

Cyklobusová síť v Orlických horách a okolí bude mít 13 linek, devět z nich bude vyjíždět z Královéhradeckého kraje, zbytek z Pardubického kraje. „Zatím to vypadá, že zahájení provozu linky číslo pět, která vede přes Polsko, bude zhruba o 14 dní odloženo. Souvisí to s problémovým vstupem na území Polska kvůli covidu," řekl Jaroslav Štefek z Euroregionu Glacensis. 

Český ráj  

Další spoje pojedou například z Jičína. Odtud bude jezdit pravidelná přímá linka do Turnova. Vyjíždět bude dvakrát denně. Stavět pak bude například v Prachově, Troskovicích, na Hrubé Skále nebo obci Vyskeř.   

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto BusLine

Štítky cyklobus, Krkonoše, Orlické hory, Český ráj, Hradec Králové, spoj, sport, cyklistika, kolo, autobus, Špindlerova bouda, Jičín, Náchod, Dvůr Králové nad Labem, Deštné v Orlických horách, Kost, Východní Čechy, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu vyjedou první cyklobusy. Pojedou do Krkonoš, Orlických hor i Českého ráje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.